Nyponkräm med crème fraiche

1
0
Nyponkräm med crème fraiche

Denna nyponkräm med crème fraiche är perfekt både som dessert och mellanmål. Nyponsoppans milda och runda smak kommer från torkade nypon och färskpressad citronjuice. Servera soppan med crème fraiche och mandelbiskvier.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Nyponkräm med crème fraiche

Ingredienser

6 portioner
4 dl torkade nypon skal (alt 4 dl skal motsvarar 2 dl nyponskalmjöl)
5 dl vatten
1 dl socker
1/2 dl färskpressad citronjuice

Till servering

mandelbiskvier
crème fraiche

För alla

 

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche. Uteslut mandelbiskiverna.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut mandelbiskiverna.

Gör så här

Tips

Passa på att göra syltade rosennypon när det är säsong, sök recept på receptsöken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 540 KJ / 130 kCal
Fett 8 g
Kolhydrater 6 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden