Nyponkräm med crème fraiche

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Nyponkräm med crème fraiche

Denna nyponkräm med crème fraiche är perfekt både som dessert och mellanmål. Nyponsoppans milda och runda smak kommer från torkade nypon och färskpressad citronjuice. Servera soppan med crème fraiche och mandelbiskvier.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Nyponkräm med crème fraiche

Ingredienser

6 portioner
4 dl  torkade nypon skal (alt 4 dl skal motsvarar 2 dl nyponskalmjöl)
5 dl  vatten
1 dl  socker
1/2 dl  färskpressad citronjuice

Till servering

mandelbiskvier
crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi540 KJ / 130 kCal
Fett8 g
Kolhydrater6 g
Protein4.5 g

Testa liknande recept

Körsbärsoppa (Spottsoppa)
Betyg 4.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nykokt vit sparris med crème fraiche-bearnaise
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelsoppa med mandelbiskvier
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljglass i äppelmust med mandelbiskvier
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga