Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nyponkräm med crème fraiche

Denna nyponkräm med crème fraiche är perfekt både som dessert och mellanmål. Nyponsoppans milda och runda smak kommer från torkade nypon och färskpressad citronjuice. Servera soppan med crème fraiche och mandelbiskvier.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nyponskalen mjuka i vatten och socker, ca 15 minuter under lock. Mixa med mixerstav eller i matberedare.
  2. Passera i en sil. (Används nyponskalmjöl ska det bara koka upp med vatten och socker.) Smaksätt citronjuice.
  3. Servera med krossade mandelbiskvier, en klick crème fraiche och vid säsong syltade rosennypon.

För alla

 

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche. Uteslut mandelbiskiverna.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut mandelbiskiverna.

Tips

Passa på att göra syltade rosennypon när det är säsong, sök recept på receptsöken.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 dl torkade nypon skal (alt 4 dl skal motsvarar 2 dl nyponskalmjöl)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
Till servering
  • mandelbiskvier
  • crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 540 kJ / 130 kCal