Nybrovikens fisksoppa
I denna fisksoppa bjuds du på torskfilé, laxfilé och räkor i en skön blandning samman med fiskbuljong, tomater och lök. Soppan är fräsch och får en fin smak av timjan som går väl ihop med fisken och räkorna som i den här fisksoppan trivs utmärkt!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1/2 fiskbuljong (tärning + vatten)
1 burk hela tomater (à 400 g)
1/2 - 3/4 tsk torkad timjan eller färsk (3/4 tsk motsvarar 2 msk hackad färsk timjan)
ca 200 g torskfilé
ca 200 g laxfilè
ca 200 g skalade räkor
1/2 - 3/4 tsk salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkel supergod söndagmiddag m egen gjord aioli
Pauline
2013-01-13Jättegott! Kommer definitivt att lagas igen (redan till helgen faktiskt). Vi använde en burk hela körsbärstomater. Aiolin gjorde vi själva enligt ett recept på denna sida och åt på rustikbröd/lantbaguette.
Angelica
2007-05-21Enkelt och gott
Kenneth
2005-07-28