Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nybrovikens fisksoppa

I denna fisksoppa bjuds du på torskfilé, laxfilé och räkor i en skön blandning samman med fiskbuljong, tomater och lök. Soppan är fräsch och får en fin smak av timjan som går väl ihop med fisken och räkorna som i den här fisksoppan trivs utmärkt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka den gula löken. Fräs löken några minuter i matfettet i en kastrull.
  2. Tillsätt fiskbuljong, tomaterna och timjan. Låt koka under lock ca 10 - 15 min.
  3. Skär fisken i bitar. Tillsätt fisken och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
  4. Vänd ner de skalade räkorna. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med aioli och brytbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 3/4 tsk torkad timjan eller färsk (3/4 tsk motsvarar 2 msk hackad färsk timjan)
  • ca 200 g torskfilé
  • ca 200 g laxfilè
  • ca 200 g skalade räkor
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan