Nudlar med skinka och bambuskott
En snabb vardagsrätt som du gör på bland annat äggnudlar, paprika, purjolök, bambuskott och strimlad, färsk skinka. Smaksätt den härliga nudelpannan med ingefära, sweet chilisås och soja och servera gärna med lite grönsallad eller ett gott bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port äggnudlar
1 grön paprika
1/2 purjolök
227 g bambuskott
1 msk riven färsk ingefära
1 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
1/2 dl vatten
ca 550 g strimlad färsk skinka
1 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2508 KJ / 599 kCal
Fett16 g
Salt7.18 g
Kolhydrater68 g
Protein44 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Annica! Finns färsk skinka som man kan strimla själv. Den rökta får ju en annan smak. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-09-15Strimlad färsk skinka lyckades jag inte hitta i ICA-butiken. Av personalen blev jag hänvisad till rökt skinka, samma sak?
Annica
2017-09-02Blev lite starkt men väldigt gott. Vi kommer också att laga detta igen.
Rosita
2014-10-14