Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudlar med majs och kyckling

En nudelrätt kan väl aldrig vara fel, eller hur? Med äggnudlar, majs och kyckling tillagar du en middag både snabbt och enkelt. Kycklingen blandas med paprika och majskorn innan nudlarna vänds ner i pannan och får ett sting av sambal oelek.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kyckling, purjolök och paprika i strimlor. Hetta upp oljan i en wok eller gjutjärnspanna. Stek först kycklingen och sedan purjolöken. Salta.
  3. Tillsätt majskorn, sambal oelek, vatten och kycklingfond. Låt det koka någon minut.
  4. Vänd runt nudlarna med kycklingröran så att allt blandar sig väl. Servera med soja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g äggnudlar
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 purjolökar
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 burk majskorn (à ca 350 g)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
Lägg till i inköpslistan