Nudelsoppa med röd currykyckling

Ät inte snabbnudlarna som de är när du på under en halvtimme kan göra denna himmelska nudelsoppa med smarrig, röd currykyckling! Soppan gör du extra matig av att du blandar ner sallad före du lägger på den goda kycklingen. Snabbt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Ingredienser
4 portioner
Marinad
1 1/2 msk röd currypaste
1 1/2 msk olivolja
Kyckling
4 kycklingfiléer (à 150 g)
2 msk olivolja till stekning
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Nudelsoppa
12 dl vatten
4 paket snabbnudlar med buljong (à 85 g), valfri smak
1 romansallad (à ca 200 g)
hackad koriander
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
37 stMums. Enkelt och gott. Toppen vardagsrätt. Godkänt av båda barnen också.
Åsa
Frächt och gott med lagom styrka! Lättlagat med få ingredienser. Gång nummer två valde jag att tärna kycklingfilén ist för att steka dom hela och ökade på mängden olivolja något i marinaden. Hällde sen på kycklingen och den överblivna marinaden på nudlarna vilket gav extra smak. Bytte ut snabbnudlarna mot äggnudlar och tillsatte kycklingbuljong ist. Även Ludvig 1,5 gjorde tummen upp för det här! Kommer absolut att lagas igen!
Malena
En helt ok rätt. Gick riktigt fort att göra och mycket enkel. Kycklingen blev jättgod men nudlarna blev sådär. Andra gången använde vi äggnudlar istället och det blev bättre tyckte vi. Kommer absolut att lagas igen fast med äggnudlar då :)
Anna
Snabbt och lätt! Kycklingen var väldigt god men av nudlarna finns det mer att önska. Andra gången jag lagade rätten bytte jag ut nudlarna till risnudlar då jag hade en gäst som är glutenintolerant.
Jessica
Ett härligt recept och en saftig överraskning med asiatisk 'touch' både för öga, näsa och tunga. Jag marinerade och lagade kycklingfiléerna kvällen innan och gjorde Nudelsoppan - med köttsmak - när jag kom hem på lunch dagen därpå. Kycklingfiléerna, som jag hade haft i kylskåpet under natten, fick koka nå'n extra minut med nudlarna innan allt serverades på tallrik och garnerades med koriander. Mmmmmmm... va Gott. Några dagar senare gjorde jag om rätten men tog 'ingefärsmarinerad fläskfilé' istället. Det är tydligen ett bra grundrecept. Med det som utgångspunkt kan man prova olika kombinationer och experimentera sig fram till det man tycker bäst om.
Hans
Enkelt och lättlagat recept som inte tar allt för lång tid en stressig vardagskväll! En lite roligare och framför allt matigare variant av de annars rätt tråkiga snabbnudlarna. Vi använde kryddstarka och de passade bra ihop med kycklingen. Romansallad hade vi aldrig ätit tidigare, men det blev godkänt av både vuxna och barn. En ny rätt i receptsamligen som vi absolut kommer att laga fler gånger!
Carina
Mycket lättlagad maträtt! Ingredienserna var lätta att hitta men romansalladen jag hittade var lite vissen i kanterna så det blev lite liten mängd av den. I övrigt tycker jag att det stämde bra med mängden av ingredienser. Det blev en riktigt "matig" och färgglad soppa med saftig, het kyckling! Jag och 10-åriga dottern testade och båda tyckte det var jättegott med lite "thaikänsla". Den varma salladen ska vi ha mer av nästa gång. Har aldrig ätit romansallad tidigare och blev förvånad av hur krispig den var efter uppkoket! Och dottern som sällan äter varma, gröna ingredienser åt salladen utan problem. Jag marinerade lite olika mängd currypasta på kycklingfiléerna vilket kan vara bra om rätten ska serveras till barn (eller vuxna) som inte gillar krydddstark mat.
Ulrica
Lättlagad, snabb och mycket god maträtt. jag använde kycklingbuljong i min soppa för att förhöja smaken ytterligare. Marinaden till kycklingen gav riktigt bra smak, lite hetta! Salladen i soppan var spännande och gjorde hela soppan lite mer "orientalisk". En liten nackdel var att man fick ta mer vatten än vad det stod i receptet. Denna rätt kommer jag definitivt laga igen, men då provar jag att ta en annan buljong.
Alexandra
Lättlagat även för en ingenjör. Fantastiskt gott resultat trots att receptet såg fattigt ut från början. Från att ha betalat i kassan 18.37 stod maten på borden en timme senare. Exakt. Snabbt och gott. Vi kryddade till det lite extra med ytterligare currypasta och chili när vi smakat av. Det blev ännu bättre med extra hetta. Spännande med romansallad som blev ett krispigt inslag och koriandern som gifte sig makalöst bra med det söta inslaget i curry paste. Lagar gärna igen!
Anna
Kycklingen blev fantastiskt god - precis lagom stark och väldigt saftig. Jag delade varje kycklingfilé i tre delar innan jag marinerade dem, då blir det mer marinad på varje bit och det ser trevligare ut när man serverar. Jag använde vanlig buljong och kokade riktiga nudlar i den, det kändes mer hälsosamt. En rätt som jag kommer laga igen!
Jenny