Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Filodegsrulle med mandelpotatis, lök och silldip

Denna obeskrivligt goda brunch är härligt mättande. Grädda dina filodegsrullar fyllda med god mandelpotatis- och löksmet tills de har fin färg och servera dem direkt med en krämig silldipp med aromatiska örter. En helt suverän lättmåltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (brunch) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och koka potatisen försiktigt. Låt den svalna.
  2. Skala, skiva och stek löken i 2/3 av matfettet. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och mosa potatisen grovt med en gaffel, blanda i löken och äggulan. Smaksätt ev. med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 200˚C.
  5. Lägg filodegsarken två och två på varandra. Dela de dubbla arken i 4 delar. Forma potatissmeten till avlånga ”korvar” (1 per port) och lägg på arken, ”potatiskorvarna” ska vara så långa att det finns 2 cm kvar på varje kortsida av arken.
  6. Vik in sidorna över ”potatiskorven”, rulla ihop degen hårt från långsidan. Pensla skarven med äggvita. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Smält resten av matfettet och pensla rullarna med. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
  7. Silldip: Skär sillen i fina tärningar, blanda med crème fraiche och örter. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Servera potatisrullarna med silldip.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt filodegen mot rispapper.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 8 (brunch)
  • 600 g mandelpotatis
  • 2 gula lökar
  • 3 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 4 ark filodeg
Silldip
  • ca 2 dl sill (inlagd eller matjes)
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk skuren dill eller gräslök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?