Nubberöra med rom | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Nubberöra med rom

Servera som en rätt bland flera på midsommarbuffén eller som snittar till förrätt med nubbe till. Denna fenomenalt goda och läckra röra med matjessill och ishavsrom passar till pumpernickel, knäckebröd, avokado eller till kokt färskpotatis med dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka äggen. Grovtärna sillen, låt den rinna av.
  2. Blanda gräddfil och majonnäs. Vänd sedan ner de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Slå upp i skål och garnera med lite extra dill. Klart att servera.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 burkar matjessill (à ca 200 g)
  • 1/2 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 1 burk ishavsrom (à ca 60 g)
  • 1 finhackad rödlök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • pumpernickel (till servering)
Lägg till i inköpslistan