Nubberöra med rom

6
5
Nubberöra med rom

Servera som en rätt bland flera på midsommarbuffén eller som snittar till förrätt med nubbe till. Denna fenomenalt goda och läckra röra med matjessill och ishavsrom passar till pumpernickel, knäckebröd, avokado eller till kokt färskpotatis med dill.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996

Nubberöra med rom

Ingredienser

6 portioner
2 hårdkokta ägg
1 - 2 burkar matjessill (à ca 200 g)
1/2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 burk ishavsrom (à ca 60 g)
1 finhackad rödlök
1/2 dl finhackad dill
salt
grovmalen svartpeppar
pumpernickel (till servering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Inger

2006-06-25

Den här röran kommer alltid att finnas med på midsommarbordet hädanefter. Jättegod.

Anna

2005-11-29

Väldigt fräsch och god. Lite lyxig med rommen, den är utmärkt som bjudröra! Jag hade den till pumpernickel och knäckebröd vilket var perfekt. Passar säkert också till färskpotatis.

Christina

2005-06-25

En midsommarafton utan denna nubberöra på bordet är helt otänkbar. Det har sedan ett antal år tillbaka kommit på min lott att bidra med denna rätt på vårt midsommarknytis. Vi äter den istället för ren matjesill till potatisen. Vi skippar alltså pumpernickeln.