Nubberöra med rom
Servera som en rätt bland flera på midsommarbuffén eller som snittar till förrätt med nubbe till. Denna fenomenalt goda och läckra röra med matjessill och ishavsrom passar till pumpernickel, knäckebröd, avokado eller till kokt färskpotatis med dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996
Ingredienser
6 portioner
2 hårdkokta ägg
1 - 2 burkar matjessill (à ca 200 g)
1/2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 burk ishavsrom (à ca 60 g)
1 finhackad rödlök
1/2 dl finhackad dill
salt
grovmalen svartpeppar
pumpernickel (till servering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den här röran kommer alltid att finnas med på midsommarbordet hädanefter. Jättegod.
Inger
2006-06-25Väldigt fräsch och god. Lite lyxig med rommen, den är utmärkt som bjudröra! Jag hade den till pumpernickel och knäckebröd vilket var perfekt. Passar säkert också till färskpotatis.
Anna
2005-11-29En midsommarafton utan denna nubberöra på bordet är helt otänkbar. Det har sedan ett antal år tillbaka kommit på min lott att bidra med denna rätt på vårt midsommarknytis. Vi äter den istället för ren matjesill till potatisen. Vi skippar alltså pumpernickeln.
Christina
2005-06-25