Nubberöra med rom

Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Nubberöra med rom

Servera som en rätt bland flera på midsommarbuffén eller som snittar till förrätt med nubbe till. Denna fenomenalt goda och läckra röra med matjessill och ishavsrom passar till pumpernickel, knäckebröd, avokado eller till kokt färskpotatis med dill.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

6 portioner
2 hårdkokta ägg
1 - 2 burkar matjessill (à ca 200 g)
1/2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 burk ishavsrom (à ca 60 g)
1 finhackad rödlök
1/2 dl finhackad dill
salt
grovmalen svartpeppar
pumpernickel (till servering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Den här röran kommer alltid att finnas med på midsommarbordet hädanefter. Jättegod.

    Inger

  • Väldigt fräsch och god. Lite lyxig med rommen, den är utmärkt som bjudröra! Jag hade den till pumpernickel och knäckebröd vilket var perfekt. Passar säkert också till färskpotatis.

    Anna

  • En midsommarafton utan denna nubberöra på bordet är helt otänkbar. Det har sedan ett antal år tillbaka kommit på min lott att bidra med denna rätt på vårt midsommarknytis. Vi äter den istället för ren matjesill till potatisen. Vi skippar alltså pumpernickeln.

    Christina

Testa liknande recept

  • Matjessill med päronhack
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Matjessilltårta
    Betyg 4.5 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessallad
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad