Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Nougattoast med kvarg, hallon och persikosås

Efterrättsmackor är en ny favorit! Basen i denna är en nygräddad toast fylld med nougat, och till det en skål med vaniljkvarg, hallon och krämig persikosås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv nougaten grovt och fördela på hälften av brödskivorna. Lägg på resten av bröden som lock.
  2. Grilla i smörgåsgrill ca 7 minuter eller i stekpanna tills nougaten har smält.
  3. Låt persikorna rinna av och mixa dem till en slät sås.
  4. Fördela kvargen i skålar. Skär nougattoasten i bitar och lägg ovanpå kvargen.
  5. Lägg på hallon, toppa med persikosås och garnera med citronmeliss.

För alla

Läs innehållsförteckningen på nougaten noggrant, kan innehålla ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g nougat
  • 8 skivor formfranska
  • 1/2 förp konserverade persikohalvor (à 820 g)
  • 250 g vaniljkvarg
  • 125 g färska hallon
  • citronmeliss (till garnering)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2502 kJ / 597 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept