Nougatchokladtårta

En gudomlig tårta för chokladälskaren! Du gör den mästerliga tårtan genom att blanda mörk choklad, nougat och grädde med konjak. På toppen brer du ett tunt lager av körsbärsgelé vilket blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Gör så här
04:00:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stVi har lagat detta recept i många år med svartvinbärsmarmelad istället för körsbär, bästa kombinationen med mörk choklad och söt nougat. Vi lagar den i rektangulär form och serverar i små munsbitar.
Carolin
Är det någon som vet om tårtan blir bra att frysa och tina upp innan man bjuder på den?
Jenny
Hej Jenny! Det är tyvärr inget vi har testat och vågar inte lova att det blir bra. Dock håller tårtan med nougattryffeln utan gelén i minst 2 dagar i kylen. Så du kan förbereda den någon dag innan för att sen avsluta med gelén dagen innan eller på morgonen dagen du ska servera tårtan. Hälsningar Elina
ICA-köket
Definitivt lättlagad. Trots att jag älskar choklad så var det här inte en hit. Alldeles för mäktig för att ses som tårta. Om jag gör om den kommer det att bli i pralinform snarare än tårta. Och ev pimpa med frystorkade hallon. Det skulle kunna bli bra, tror jag.
Mona