Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tryffelrutor med nougat

Dessa tryffelrutor med nougat måste du prova! Varva den härliga tryffeln med hyvlad nougat och smält mörk choklad på ett bakplåtspapper. Avsluta med att ringla på vit choklad och låt stelna före du skär upp i smarriga rutor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tryffel: Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Låt chokladen smälta i den varma grädden. Ställ tryffeln kallt så den stelnar.
  2. Garnering: Smält 3/4 av garneringschokladen i en skål, i vattenbad eller i mikrovågsugn. Bred chokladen i en rektangel ca 10x20 cm på bakplåtspapper. Låt stelna. Bred hälften av tryffeln på chokladplattan. Hyvla över nougaten och fördela resten av tryffeln över.
  3. Smält resterande mörk och även den vita chokladen på samma sätt som ovan. Bred den mörka chokladen över tryffeln och ringla den vita över. Låt stå kallt att stelna ca 1 tim. Skär bitar. Förvara svalt.

Ingredienser

Portioner: 20 st
Tryffel
  • 100 g mörk choklad (typ block)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör eller margarin
Garnering
  • 75 g mörk choklad (typ block)
  • 25 g vit choklad (typ block)
Fyllning
  • 50 g nougat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?