Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nougatchokladtårta

En gudomlig tårta för chokladälskaren! Du gör den mästerliga tårtan genom att blanda mörk choklad, nougat och grädde med konjak. På toppen brer du ett tunt lager av körsbärsgelé vilket blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 mindre bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Riv mandelmassan grovt. Tryck ut den i ett tunt lager på bottnen av formen. Blöt fingrarna med lite vatten så går det lättare.
  2. Nougattryffel: Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar. Värm försiktigt grädde, choklad och nougat i en kastrull på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa. Rör då och då. Ta från värmen och blanda ner rom eller konjak.
  3. Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen. Låt den stelna i minst 4 timmar.
  4. Körsbärsgelé: Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Hetta upp hälften av körsbärsmarmeladen i en liten kastrull. Ta från värmen. Skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta i den varma marmeladen. Rör ner resten av marmeladen och häll försiktigt gelén i ett tunt lager på tårtan. Låt stelna i kylen.
  5. Lossa kakan från formen. Dekorera ev med godisägg och mynta.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 14 mindre bitar
  • 250 g mandelmassa
Nougattryffel
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g nougat
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk rom eller konjak
Körsbärsgelé
  • 2 dl körsbärsmarmelad
  • 2 gelatinblad
  • ev godisägg och myntablad till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?