Nougatchokladtårta
En gudomlig tårta för chokladälskaren! Du gör den mästerliga tårtan genom att blanda mörk choklad, nougat och grädde med konjak. På toppen brer du ett tunt lager av körsbärsgelé vilket blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
Ingredienser
14 mindre bitar
250 g mandelmassa
Nougattryffel
250 g mörk choklad
250 g nougat
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk rom eller konjak
Körsbärsgelé
2 dl körsbärsmarmelad
2 gelatinblad
ev godisägg och myntablad till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi har lagat detta recept i många år med svartvinbärsmarmelad istället för körsbär, bästa kombinationen med mörk choklad och söt nougat. Vi lagar den i rektangulär form och serverar i små munsbitar.
Carolin
2024-07-21Är det någon som vet om tårtan blir bra att frysa och tina upp innan man bjuder på den?
Jenny
2023-05-21Hej Jenny! Det är tyvärr inget vi har testat och vågar inte lova att det blir bra. Dock håller tårtan med nougattryffeln utan gelén i minst 2 dagar i kylen. Så du kan förbereda den någon dag innan för att sen avsluta med gelén dagen innan eller på morgonen dagen du ska servera tårtan. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-22Definitivt lättlagad. Trots att jag älskar choklad så var det här inte en hit. Alldeles för mäktig för att ses som tårta. Om jag gör om den kommer det att bli i pralinform snarare än tårta. Och ev pimpa med frystorkade hallon. Det skulle kunna bli bra, tror jag.
Mona
2023-04-07