Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nötkrokar

Smarriga nötkrokar som bakas i ugnen efter att du blandat mjöl, hasselnötter, smör och socker och format degen som en krok. Ljuvligt som tilltugg till fördrinken! Om du tycker om söta tilltugg kan du välja att doppa krokarna i choklad och strössel.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda vetemjöl och de malda nötterna. Arbeta ihop smör och socker. Tillsätt mjöl och nötter. Arbeta raskt ihop degen på bakbordet. Rulla ut till fingertjocka längder. Skär bitar, 7-8 cm långa. Böj dem likt hästskor.
  3. Grädda i 10-15 minuter.
  4. Garnering: Då kakorna kallnat kan ändarna doppas i smält blockchoklad och chokladströssel.

Ingredienser

Portioner: 35 st
  • 4 dl vetemjöl
  • 100 g malda hasselnötskärnor
  • 200 g smör eller margarin
  • 100 g strösocker
Garnering
  • blockchoklad
  • chokladströssel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?