Amaretti – italienska mandelkakor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Amaretti – italienska mandelkakor

Amaretti är underbara små italienska mandelkakor som är så där perfekt knapriga, men samtidigt sega i konsistensen. Du bakar dem enkelt med äggvita, socker och mandelmjöl. Med en skvätt mandellikör blir kakorna extra goda - inte minst till en fräsch fruktsallad!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa ihop äggvita och socker. Blanda ner likör och mandelmjöl. Rör till en smet.
  3. Fukta händerna med kallt vatten och forma smeten till 14 bollar (för 1 sats).
  4. Lägg bollarna på en bakpappersklädd plåt. 
  5. Grädda i mitten av ugnen 6–8 minuter, kakorna ska vara lite sega i mitten när de är färdiga. Låt svalna.
  6. Pudra över lite florsocker före servering.
  7. Servera gärna kakorna till en god fruktsallad, till exempel Citrussallad med amarettogrädde.

För alla

Fri från gluten, laktos ochmjölkprotein. Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 sats
  • 1 äggvita
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk likör av mandel- och amarettotyp
  • 3 dl mandelmjöl
  • florsocker att pudra över
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 6383 kJ / 1527 kCal