Amaretti – italienska mandelkakor

Betyg 3.6 av 5.
231 personer har röstat
17
Amaretti – italienska mandelkakor

Amaretti är underbara små italienska mandelkakor som är så där perfekt knapriga, men samtidigt sega i konsistensen. Du bakar dem enkelt med äggvita, socker och mandelmjöl. Med en skvätt mandellikör blir kakorna extra goda - inte minst till en fräsch fruktsallad!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Amaretti – italienska mandelkakor

Ingredienser

Ger 1 sats
1   äggvita
1 1/2 dl  strösocker
1 msk  likör av mandel- och amarettotyp
3 dl  mandelmjöl
florsocker att pudra över

För alla

Fri från gluten, laktos ochmjölkprotein. Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
231 personer har röstat

Kommentarer

Goda kakor men jag tar nog mindre socker nästa gång. Jag kommer nog dessutom tillsätta ett par droppar bittermandelarom då jag tyckte att de smakade lite för lite. Väldigt lättbakade.

Marie

2022-09-10

Mina flöt ut och blev helt platta. Kan det spela roll vilket mandelmjöl man använder ? Jag använde Sellton. Men de var goda!

Anette

2022-08-26

Fantastiskt bra recept! Bytte ut likören mot 1/2 tsk kardemumma och minskade sockermängden till 1 dl.

Mia

2022-04-15

Näringsvärde per portion

Energi6383 KJ / 1527 kCal
Fett80 g
Salt0.17 g
Kolhydrater153 g
Protein37 g

Testa liknande recept

Macarons
Betyg 3.5 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelkakor med amaretto
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Macaron med hasselnötskräm
Betyg 3.3 av 5.
109 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Macaron med kaffe och choklad
Betyg 3.5 av 5.
71 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Macaron med kaffe och hasselnötscreme
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snökakor
Betyg 4.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga