Amaretti – italienska mandelkakor
Amaretti är underbara små italienska mandelkakor som är så där perfekt knapriga, men samtidigt sega i konsistensen. Du bakar dem enkelt med äggvita, socker och mandelmjöl. Med en skvätt mandellikör blir kakorna extra goda - inte minst till en fräsch fruktsallad!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
Ger 1 sats
1 äggvita
1 1/2 dl strösocker
1 msk likör av mandel- och amarettotyp
3 dl mandelmjöl
florsocker att pudra över
För alla
Fri från gluten, laktos ochmjölkprotein. Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi6383 KJ / 1527 kCal
Fett80 g
Salt0.17 g
Kolhydrater153 g
Protein37 g
Kommentarer
Väldigt goda! Ändrade till sockerfria m.h.a. Nicks use like sugar och tog bittermandelextrakt istället för likör. Brukar ha dem i frysen och ta en eller två till efterrätt.
Sara
2024-02-23Så perfekt för mig som inte äter gluten! Har bakat dessa flera gånger men behöver grädda dom långt över 6 minuter. Jag har använt bittermandelessens och lite vatten ist för amaretto och det fungerar finfint :) Brukar också tillsätta lite salt för balans. Enda nackdelen med kakorna är att de försvinner snabbt då de är så perfekt segmjuka. :)
Jessica
2024-02-226 minuter blev bäst, då är de fortfarande sega inuti. längre tid än så, så blev de för fasta. ska minska lite på sockret, annars ett bra recept
Jenny
2024-01-14