Amaretti är underbara små italienska mandelkakor som är så där perfekt knapriga, men samtidigt sega i konsistensen. Du bakar dem enkelt med äggvita, socker och mandelmjöl. Med en skvätt mandellikör blir kakorna extra goda - inte minst till en fräsch fruktsallad!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Fri från gluten, laktos ochmjölkprotein. Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Goda kakor men jag tar nog mindre socker nästa gång. Jag kommer nog dessutom tillsätta ett par droppar bittermandelarom då jag tyckte att de smakade lite för lite. Väldigt lättbakade.
Marie
2022-09-10Mina flöt ut och blev helt platta. Kan det spela roll vilket mandelmjöl man använder ? Jag använde Sellton. Men de var goda!
Anette
2022-08-26Fantastiskt bra recept! Bytte ut likören mot 1/2 tsk kardemumma och minskade sockermängden till 1 dl.
Mia
2022-04-15