Amaretti – italienska mandelkakor

227
17
Amaretti – italienska mandelkakor

Amaretti är underbara små italienska mandelkakor som är så där perfekt knapriga, men samtidigt sega i konsistensen. Du bakar dem enkelt med äggvita, socker och mandelmjöl. Med en skvätt mandellikör blir kakorna extra goda - inte minst till en fräsch fruktsallad!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Amaretti – italienska mandelkakor

Ingredienser

Ger 1 sats
1 äggvita
1 1/2 dl strösocker
1 msk likör av mandel- och amarettotyp
3 dl mandelmjöl
florsocker att pudra över

För alla

Fri från gluten, laktos ochmjölkprotein. Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

227

Kommentarer

Marie

2022-09-10

Goda kakor men jag tar nog mindre socker nästa gång. Jag kommer nog dessutom tillsätta ett par droppar bittermandelarom då jag tyckte att de smakade lite för lite. Väldigt lättbakade.

Anette

2022-08-26

Mina flöt ut och blev helt platta. Kan det spela roll vilket mandelmjöl man använder ? Jag använde Sellton. Men de var goda!

Mia

2022-04-15

Fantastiskt bra recept! Bytte ut likören mot 1/2 tsk kardemumma och minskade sockermängden till 1 dl.

Näringsvärde per portion

Energi 6383 KJ / 1527 kCal
Fett 80 g
Salt 0.17 g
Kolhydrater 153 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden