Amaretti – italienska mandelkakor

Betyg 3.7 av 5.244 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Amaretti – italienska mandelkakor

Amaretti är underbara små italienska mandelkakor som är så där perfekt knapriga, men samtidigt sega i konsistensen. Du bakar dem enkelt med äggvita, socker och mandelmjöl. Med en skvätt mandellikör blir kakorna extra goda - inte minst till en fräsch fruktsallad!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Kakorna upplagda på ett fat, klara för servering.

Ingredienser

1 sats
1 äggvita
1 1/2 dl strösocker
1 msk likör av mandel- och amarettotyp
3 dl mandelmjöl
florsocker att pudra över

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

21 st
  • Kan man använda sötningsmedel istället för socker?

    Lina

    Hej Lina! Nu har vi provbakat med sötströ och det går men attans vad sött det blev. Så om du vill göra på det så kan du nog minska mängden på sötströt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Väldigt goda! Ändrade till sockerfria m.h.a. Nicks use like sugar och tog bittermandelextrakt istället för likör. Brukar ha dem i frysen och ta en eller två till efterrätt.

    Sara

  • Så perfekt för mig som inte äter gluten! Har bakat dessa flera gånger men behöver grädda dom långt över 6 minuter. Jag har använt bittermandelessens och lite vatten ist för amaretto och det fungerar finfint :) Brukar också tillsätta lite salt för balans. Enda nackdelen med kakorna är att de försvinner snabbt då de är så perfekt segmjuka. :)

    Jessica

  • 6 minuter blev bäst, då är de fortfarande sega inuti. längre tid än så, så blev de för fasta. ska minska lite på sockret, annars ett bra recept

    Jenny

  • Goda kakor men jag tar nog mindre socker nästa gång. Jag kommer nog dessutom tillsätta ett par droppar bittermandelarom då jag tyckte att de smakade lite för lite. Väldigt lättbakade.

    Marie

  • Mina flöt ut och blev helt platta. Kan det spela roll vilket mandelmjöl man använder ? Jag använde Sellton. Men de var goda!

    Anette

  • Fantastiskt bra recept! Bytte ut likören mot 1/2 tsk kardemumma och minskade sockermängden till 1 dl.

    Mia

  • Hej. Kan man byta ut mandelmjölet? Har allergier i familjen.

    Lisa

  • Underbart goda kakor! Man kan doppa halva kakan i mörk choklad. Blir som en blandning av kaka och "godbit".

    Jane

  • Enkla att göra och jättegoda.

    Jannicke

Näringsvärde per sats

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi6383 KJ / 1527 kCal
Fett80 g
Salt0.17 g
Kolhydrater153 g
Protein37 g

Testa liknande recept

  • Macarons
    Betyg 3.5 av 5.90 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Financier med björnbär och pistage
    Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandelkakor med amaretto
    Betyg 4.1 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Macaron med hasselnötskräm
    Betyg 3.3 av 5.112 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Macaron med kaffe och choklad
    Betyg 3.5 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbiskvier
    Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad