Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rostade potatisklyftor med skal & paprikahummus

Dessa frasiga potatisklyftor med skal är enkla att göra och väldigt goda att äta, speciellt tillsammans med denna paprikahummus. Kikärter som mixas med tahini, ajvar relish och toppas med svarta sesamfrön. Ät som det är eller servera med vegobiff eller haloumi.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka de blötlagda kikärterna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Klyftpotatis: Skär potatisen i lagom stora klyftor. Lägg på bakplåtspapper på en plåt, häll på oljan och blanda runt. Strö ev över lite timjan eller rosmarin. Salta och peppra. Rosta potatisen i ugnen ca 30 minuter.
  4. Hummus: Mixa kikärtor med ajvar relish, vitlök, olivolja och tahini. Smaka av med pressad citronsaft och salt.
  5. Strö över lite rostade svarta sesamfrön och servera med rostade potatisklyftor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad klyftpotatis
  • 1 kg potatis med skal
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar
  • ev timjan eller rosmarin
Paprikahummus
  • blötlägg 3 dl kikärter över natten
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 msk tahini
  • 3 msk olivolja
  • saften av 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 1 tsk svarta sesamfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?