Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Nötfyllda persikohalvor

Recept på utsökta nötfyllda persikohalvor perfekt att servera på kalas eller till annan fest. Du behöver persikohalvor, hasselnötter, ägg, socker och vaniljsocker. Du kan även tillaga efterrätten i mikro istället för ugn. Servera med glass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Låt persikorna rinna av. Lägg med den kupade sidan nedåt på ett ugnssäkert fat.
  3. Mal nötterna i mandelkvarn eller finfördela i matberedare. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd i socker, vaniljsocker och nötter.
  4. Klicka smeten i persikohalvorna. Grädda i cirka 25 minuter. Låt persikorna svalna något. Servera med glass.

Tips

Hasselnötterna kan bytas ut mot 100 g riven kokos (för 4 port). Persikorna kan också tillagas i mikrovågsugn, full effekt (max 800 W), cirka 2 minuter och halv effekt cirka 5 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bruk persikohalvor (à 850 g)
  • 100 g hasselnötter
  • 1 äggvita
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?