Nöt- och nyponbröd

Det är inte bara nyponsoppa man kan göra av nyponskalsmjöl. Mjölet är suveränt att smaksätta bröd med. Som den här snabbt ihoprörda degen med nötter och frön, däribland nyttiga chiafrön, och torkade aprikoser. Rosta gärna brödet i tunna skivor till ostbrickan!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Gör så här
01:30:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stVarken bakpulver, jäst eller bikarbonat?
Carina
Hej Carina! I det här brödet behövs det inte. Det håller ihop fint av linfröna och blir ett kompakt men saftigt bröd. Hoppas du vill prova det! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man byta ut hasselnötter mot andra nötter, såsom valnötter osv.
Lena
Ska det inte vara bikarbonat eller något jäsmedel i?
Birgitta
Supergott, utmärkt glutenfritt grovt bröd.
Frida
Riktigt bra bröd som faktiskt håller ihop!
Moa
Hej! Kan man utesluta linfrön? Alternativt om ni har tips på annat som man kan ha istället för linfrön?😊
Vanessa
Hej Vanessa! Du kan tyvärr inte utesluta linfrö i detta recept eftersom linfrö bildar en gelé tillsammans med vätska som gör att brödet håller ihop bättre. Chiafrön har en liknande egenskap men Livsmedelsverket rekommenderar att bröd endast får innehålla 5% chiafrön. Och om min överslagsräkning stämmer så hamnar detta bröd på gränsen till att det blir för mycket chiafrön. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Tycker att brödet låter jättegott och tänkte baka det, men noterar då att det inte innehåller någon slags jäsmedel. Ska det verkligen inte vara det?
Hanna