Norska lefser med lax eller renkorv

10
0
Norska lefser med lax eller renkorv

Dessa norska flatbröd av vetemjöl och potatis gräddar du i panna tills de får fin färg. Lägg in krämig laxröra eller pepprig renkorvsfyllning i de avsvalnade lefserna och servera dina lyxiga, matiga bröd med en iskall öl.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Norska lefser med lax eller renkorv

Ingredienser

8 st
400 g kall kokt potatis
1 - 1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk salt

Laxfyllning

8 skivor rökt lax
1 finhackad rödlök
2 dl crème fraiche
salt och peppar

Renkorvsfyllning

1 renkorv i tunna skivor
1 dl riven pepparrot
2 dl crème fraiche
persilja
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer