Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Norska lefser med lax eller renkorv

Dessa norska flatbröd av vetemjöl och potatis gräddar du i panna tills de får fin färg. Lägg in krämig laxröra eller pepprig renkorvsfyllning i de avsvalnade lefserna och servera dina lyxiga, matiga bröd med en iskall öl.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pressa eller mosa potatisen. Arbeta in mjöl och salt (lite i taget).
  2. Forma degen till en rulle och dela den i 8 lika stora delar (för 8 port).
  3. Kavla ut varje del till kakor, ca 15 cm i diameter.
  4. Grädda i torr gjutjärnspanna tills kakorna får fin färg.
  5. Lägg bröden under bakduk så de håller sig mjuka medan de svalnar. Vid servering, lägg fyllningen i mitten av brödet. Vik ihop och njut, gärna med en kall öl.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 400 g kall kokt potatis
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
Laxfyllning
  • 8 skivor rökt lax
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Renkorvsfyllning
  • 1 renkorv i tunna skivor
  • 1 dl riven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
  • persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?