Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche
Här är en underbar, snabblagad och fyllig grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche. Du serverar ärtsoppan med rökt lax och crème fraiche blandat med pepparrot. Du kan äta den goda soppan som fullständig måltid eller i mindre portion som förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 påse frysta gröna ärtor (à 600 g)
8 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 tsk salt
2 krm peppar
2 1/2 msk finriven pepparrot
1 1/2 dl crème fraiche
100 g finstrimlad kallrökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket uppskattad förrätt. Jag ersatte pepparroten med en ostkräm gjord av riven västerbottenost och lite créme fraiche och behöll kallrökt lax. Blev riktigt gott.
Anna-cari
2024-01-01Jag gjorde med ägghalva eftersom jag tål inte lax och jag bakade rödbetsbröd till soppan.Det blev en riktig färgexplosion...
Andrea
2023-08-15Iaf MIN pepparrotsröra blev alldeles för STARK, men annars var den god!
Johanna
2021-07-04