Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche

Här är en underbar, snabblagad och fyllig grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche. Du serverar ärtsoppan med rökt lax och crème fraiche blandat med pepparrot. Du kan äta den goda soppan som fullständig måltid eller i mindre portion som förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka gul lök och vitlöksklyfta. Fräs i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt gröna ärter, vatten och konc kycklingfond. Låt koka ca 2 minuter. Ta från värmen.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Krydda med salt och peppar.
  4. Toppa soppan med finriven pepparrot blandat med crème fraiche och finstrimlad kallrökt lax.

För alla

Kontrollera kycklingsfondens ingrediensförteckning noga, förövrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 påse frysta gröna ärter (à 600 g)
  • 8 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 1/2 msk finriven pepparrot
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 100 g finstrimlad kallrökt lax
Lägg till i inköpslistan