Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche

Här är en underbar, snabblagad och fyllig grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche. Du serverar ärtsoppan med rökt lax och crème fraiche blandat med pepparrot. Du kan äta den goda soppan som fullständig måltid eller i mindre portion som förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 påse frysta gröna ärtor (à 600 g)
8 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 tsk salt
2 krm peppar
2 1/2 msk finriven pepparrot
1 1/2 dl crème fraiche
100 g finstrimlad kallrökt lax
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man äta soppan kall eller varm ? Vilket smakar bäst ?
Ann-karin
2025-01-10Hej Ann-Karin! Jag skulle rekommendera att servera den varm! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-10Mycket uppskattad förrätt. Jag ersatte pepparroten med en ostkräm gjord av riven västerbottenost och lite créme fraiche och behöll kallrökt lax. Blev riktigt gott.
Anna-cari
2024-01-01Jag gjorde med ägghalva eftersom jag tål inte lax och jag bakade rödbetsbröd till soppan.Det blev en riktig färgexplosion...
Andrea
2023-08-15