Norsk lutfisk

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Norsk lutfisk

Detta recept på norsk lutfisk är en spännande fiskrätt - varför inte på julbordet i år? Lutfisken serveras med kokt potatis, puré på ärtor och crème fraiche smaksatt med muskot och med stekt bacon och lök. Gott och annorlunda!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Norsk lutfisk

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg  urvattnad lutfisk
800 g  potatis
1   gul lök
140 g  bacon
200 g  frysta ärtor
2 dl  crème fraiche
salt och peppar
ev muskotnöt
hackad persilja till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lutfisk med senapssås
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lutfisk med ärter och bacon
Betyg 4.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Pasta farfalle med ärter, bacon och citron
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt gnocchi med bacon och kryddpeppar
Betyg 4.3 av 5.
157 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tagliatelle i grön ärtcrème
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga