Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Norsk lutfisk

Detta recept på norsk lutfisk är en spännande fiskrätt - varför inte på julbordet i år? Lutfisken serveras med kokt potatis, puré på ärtor och crème fraiche smaksatt med muskot och med stekt bacon och lök. Gott och annorlunda!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga fisken enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skala och hacka löken. Tärna baconet. Stek detta.
  4. Koka ärterna 1 minut. Häll av vattnet. Mixa dem i matberedare/mixer. Passera genom en sikt/finmaskig nätsil.
  5. Blanda ärtpurén med crème fraichen. Smaksätt med salt, peppar och ev riven muskotnöt.
  6. Lägg upp fisk, sås och potatis på tallrik. Garnera med persilja och lök- och baconfräs.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kg urvattnad lutfisk
  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 140 g bacon
  • 200 g frysta ärter
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • ev muskotnöt
  • hackad persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer