Norsk lutfisk
Detta recept på norsk lutfisk är en spännande fiskrätt - varför inte på julbordet i år? Lutfisken serveras med kokt potatis, puré på ärtor och crème fraiche smaksatt med muskot och med stekt bacon och lök. Gott och annorlunda!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg urvattnad lutfisk
800 g potatis
1 gul lök
140 g bacon
200 g frysta ärtor
2 dl crème fraiche
salt och peppar
ev muskotnöt
hackad persilja till garnering
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer