Norsk lutfisk

4
0
Norsk lutfisk

Detta recept på norsk lutfisk är en spännande fiskrätt - varför inte på julbordet i år? Lutfisken serveras med kokt potatis, puré på ärtor och crème fraiche smaksatt med muskot och med stekt bacon och lök. Gott och annorlunda!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Norsk lutfisk

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg urvattnad lutfisk
800 g potatis
1 gul lök
140 g bacon
200 g frysta ärtor
2 dl crème fraiche
salt och peppar
ev muskotnöt
hackad persilja till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer