Norsk lutfisk

Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Norsk lutfisk

Detta recept på norsk lutfisk är en spännande fiskrätt - varför inte på julbordet i år? Lutfisken serveras med kokt potatis, puré på ärtor och crème fraiche smaksatt med muskot och med stekt bacon och lök. Gott och annorlunda!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg urvattnad lutfisk
800 g potatis
1 gul lök
140 g bacon
200 g frysta ärtor
2 dl crème fraiche
salt
peppar
ev muskotnöt
hackad persilja till garnering

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Lutfisk med ärter och bacon
    Betyg 4.8 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lutfisk med senapssås
    Betyg 4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lutfisk med vit sås
    Betyg 4.5 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pankofriterad lutfisk
    Betyg 3.1 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Anitas lutfisklåda
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad