Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Norrländska pitabröd

Norrländska pitabröd är en mumsig rätt med norrländska smaker som renskav och lingonsylt. Purjolök, crème fraiche och isbergsallad gör rätten frisk. Skär upp några tomater och servera till de varma bröden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skölj och ta bort fula partier på purjolöken. Skär den sedan i strimlor.
  2. Fräs purjolöken i 1 msk olja i en stekpanna. Tillsätt renskavet och låt det fräsa med tills det fått fin färg.
  3. Häll över crème fraiche och tillsätt 1/2 dl lingonsylt. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Skölj och skär 1/2 isbergssalladshuvud i strimlor.
  4. Värm pitabröden enligt förpackningens anvisning. Skär upp dem, lägg i isbergssallad och lägg renskavsröran ovanpå. Ät pitabröden med skivade tomater till.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pitabröd/tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 pkt renskav (à 240 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl lingonsylt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 4 pitabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?