Norrländska pitabröd
Norrländska pitabröd är en mumsig rätt med norrländska smaker som renskav och lingonsylt. Purjolök, crème fraiche och isbergsallad gör rätten frisk. Skär upp några tomater och servera till de varma bröden.
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
1 msk olja
1 pkt renskav (à 240 g)
2 dl crème fraiche
1/2 dl lingonsylt
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 isbergssalladshuvud
4 pitabröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pitabröd/tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer