Norrländsk renskavsgryta

Betyg 4.1 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Norrländsk renskavsgryta

Ett mumsigt recept på rejäl, norrländsk renskavsgryta. Du gör den härliga grytan av bland annat vitlök, kantareller, renskav, enbär, rödvin och grädde. Krämig och mättande!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Norrländsk renskavsgryta

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g kantareller
3 paket renskav (à 240 g)
2 msk smör
1 krm peppar
4 enbär
1 dl konc kalvfond
1 dl rödvin
4 dl mellangrädde
1 knippe salladslök (à 125 g)
1 dl finstrimlad bladpersilja
salt och peppar att smaka av med

Gör så här

00:02:00
00:02:00
00:01:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Super god gryta som passar bra ihop med lingon chutney.

    Lilian

  • Enkelt och supergott! Hos oss blev det kokt potatis och svart vinbärsgelé till grytan.

    Jonathan

  • Går det lika bra att använda souvasskav av ren? Britt-Inger

    Britt inger

Testa liknande recept

  • Renskavsgryta
    Betyg 4.5 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crêpes med viltstuvning
    Betyg 3.1 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Norrländska tacos
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Annikas souvas
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig renskavsgryta med persilja
    Betyg 3.2 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad