Norrländsk renskavsgryta

Ett mumsigt recept på rejäl, norrländsk renskavsgryta. Du gör den härliga grytan av bland annat vitlök, kantareller, renskav, enbär, rödvin och grädde. Krämig och mättande!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g kantareller
3 paket renskav (à 240 g)
2 msk smör
1 krm peppar
4 enbär
1 dl konc kalvfond
1 dl rödvin
4 dl mellangrädde
1 knippe salladslök (à 125 g)
1 dl finstrimlad bladpersilja
salt och peppar att smaka av med
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stSka det verkligen vara 1 DL koncentrerad kalvfond?
Agneta
Super god gryta som passar bra ihop med lingon chutney.
Lilian
Enkelt och supergott! Hos oss blev det kokt potatis och svart vinbärsgelé till grytan.
Jonathan
Går det lika bra att använda souvasskav av ren? Britt-Inger
Britt inger
Supergod klassiker. Hade mos och rårörda lingon till
Charlotta
Vi lagade renskavsgrytan till vår söndagsmiddag. Den blev jättegod! Istället för lingonchutney tog vi mammas hemmagjorda gelé. Mums :p
Fanny