Nordafrikansk kycklinggryta med saffran, aprikoser och mandel

En ordentligt rik och otroligt god kycklinggryta med inspiration från Nordafrika. Många goda och intensiva smaker får bekanta sig med varandra i grytan som till exempel saffran, kanel, ingefära, aprikoser och knapriga mandlar.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
600 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
1 msk färskriven ingefära
1 påse saffran (à 0,5 g)
1 kanelstång
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl torkade aprikoser
salt
peppar
1 dl skalad mandel
1 kruka koriander
Till servering
fullkornsris
matyoghurt
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stVäldigt god men måste kryddas rejält. Chili funkar bra o en extra hönsbuljong.
Kurt
Väldigt gott, men för lite grönsaker. Jag lade till zucchini, broccoli eftersom det fanns hemma. Redde såsen med lite potatismjöl och minskade vattenmängden till 3-4 dl.
Ingrid
Mycket gott och inte så fett så den känns fräsch!
Marit
Inte speciellt gott. Väldigt tunn sås och tyvärr ingen god smak trots att vi gillar saffran i familjen. Kommer inte göras igen.
Åsa
En underbar gryta som jag kommer att göra ofta! Men en morot till blir det .
Ann-christin
Väldigt gott! Serverade med "havreris" vilket passade bra.
Björn
Gott!!
Taina
Super god!
Simon
Sjukt god gryta, ska definitivt laga detta fler gånger. Jag lade i lite mer morötter än det stod i receptet och även några palsternackor så att det blev lite mer grönsaker i.
Anja
otroligt gott gryta. många smakar som bara exploderar i munnen. wow säger jag. Tack
Khazan