No nut granola

Betyg 4.8 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
4.8Världens godaste
No nut granola

Det är inte lätt att vara nötallergiker i en tid då mandlar, hasselnötter och cashewnötter används i alla möjliga rätter, inte minst i müsli och granola. Här är i alla fall en helt nötfri granola.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

No nut granola

Ingredienser

ca 15 dl
6 dl havregryn
2 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl kokosflingor
1 dl kakaonibs
1 tsk flingsalt
1 1/2 dl rapsolja
1 dl flytande honung
3 dl hackad, torkad frukt (t ex. mango, aprikos, tranbär och fikon)

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jätteenkelt att göra. Jag hoppar över kokosflingorna och cacaonibsen och drar ner till 1 dl olja. Ökar mängden torkad frukt i stället.

    Helena

  • Vet man inte att Kokosnöt inte är en nöt bör man fundera en gång till. Tillsatte mindre honung och 0,5 dl koncentrad Äppejuice. Blev bra

    Rolf

  • Jag använde 1/2 dl olja och 1/2 dl honung, det blev jättegott. Jag valde också att inte tillsätta någon torkad frukt. Jag serverar granolan med yoghurt och färsk frukt tex bananskivor, supergott!

    Helena

  • Hej, Hur länge står den sig i försluten burk?

    Ola

  • Den heter No nut, men innehåller kokosflingor..från kokosnöten..

    Elisabet

    Hej Elisabet! Tack för din kommentar. Kokosnöt kommer faktiskt från en palm och är inte släkt med övriga "nötter" varför vi har valt att kalla receptet för No nut granola ändå. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Byter ut kakaonibs mot lite vaniljpulver, minskar mängden torkad frukt. Väldigt gott.

    Anna

  • Jag hoppar kakaonibs och har granolan i ugnen lite längre. Jag gillar smaken som blir av att den bränns lite. Mer ”vuxen”! Underbart gott i a-fil!

    Lisa

  • 30 min är alldeles för länge i ugnen. Har provat både varmluft och vanlig ugn och ca 15-20 min är mer lagomt. 30 min är den vidbränd.

    Lisa

  • Det här är den godaste granolan jag vet! Dock har jag varken kokos, frukt eller kakaonibs i. Jag tycker den blir som godast om den bränns lite. Granolan blir krispigare och den får kraftigare smak.

    Lisa

  • Var lite svårt att se när de var klara, och min första portion blev lite bränd. Har även noterat att är väldigt kaloririk, vilket inte är bra om man vill gå ner i vikt. Annars riktigt goda.

    Sari

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är baserat på ca 1 dl granola.
Energi1196 KJ / 286 kCal
Fett17 g
Salt0.45 g
Kolhydrater25 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Kryddig granola med kokos
    Betyg 3.4 av 5.355 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Katalins müsli
    Betyg 2.7 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lyxmüsli med nötter och frön
    Betyg 3 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Granola med honung och kokosolja
    Betyg 4.6 av 5.176 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Müsli
    Betyg 2.6 av 5.323 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Familjens favoritmüsli
    Betyg 2.7 av 5.301 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad