No bake cheesecake med blåbär

Denna frozen cheesecake är en variant på en no bake cheesecake med blåbär på en nötbotten som skärs i rutor, bars eller bites vid servering. Vegansk, raw och oemotståndligt god som lite nyttigare fika eller dessert!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Ingredienser
10-12 bitar
Fyllning
300 g naturella cashewnötter
1 1/2 dl kokosgrädde
1 dl lönnsirap eller agavesirap
3/4 dl kokosolja
2 dl tinade frysta blåbär
Botten
1 1/2 dl sötmandel
1 1/2 dl riven kokos
2 krm salt
8 - 10 urkärnade färska dadlar
2 msk kokosolja
2 - 3 msk vatten
Gör så här
06:00:00
08:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stSka kokosoljan vara smält eller i fast form?
Stephanie
Hej Stephanie! Kokosoljan behöver inte smältas innan den mixas. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kan man byta ut cashewnötterna i fyllningen? (Kan inte använda cashewnötter pga allergi.) Skulle det funka att blötlägga mandlar eller solrosfrön?
Helena
Hej Helena! Det är ingenting vi provlagat med det borde gå bra att använda blötlagda solrosfrön. Tänk på att solrosfrön kan ge en viss bismak och att du då eventuellt behöver justera ingredienserna. Provsmaka dig fram och låt oss gärna veta hur resultatet blev. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Glöm tidigare kommentar. :) såg nu att de skulle blötläggas först.
Sandra
Hej Sandra! Vad bra att du såg den texten. Jag flyttade ändå om lite i receptet så att det kanske blir tydligare. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Vad är det för cashewnötter man kan hälla av? Eller ska man bara ta vanliga cashewnötter och skölja direkt? Med beskrivningen så får jag bilden att det är som en tetra eller burk med typ kikärtor, den häller man av. I övrigt ser receptet väldigt gott ut!
Sandra
Ser jättegott ut. Kan man byta ut lönnsirap eller agavesirap mot nåt annat?
Elin