Nitas potatismuffins | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Nitas potatismuffins

Ett festligt recept på charmiga potatismuffins som passar bra att servera som tillbehör till middagar. Du gör matmuffinsen av ägg, lök, vitlök och potatis. Gott att äta till kött, fågel eller fisk!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa äggen. Skala och riv löken och pressa vitlöken. Blanda med äggen. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och riv potatisen fint. Pressa ut vätskan. Blanda potatisen och potatismjölet i äggsmeten.
  4. Fördela smeten i 8 väl smorda muffinsformar (i muffinsplåt, för 4 port). Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Dekorera dem med körsbärstomater, gärna lätt ugnsbakade. Gott till såväl oxfilé som falukorv, fågel och fisk.

För alla

Potatismuffinsen är fria från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 potatisar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan