Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nils-Emils strömmingslåda med gravlax

Nils-Emils strömmingslåda passar både till vardags och till fest. Strömmingfilé och gravad lax sveps in i en sås bestående av senap, grädde och dill. Ljuvligt somrig och smakfull.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en ugnssäker form och salta lite i botten. Rulla strömmingen med skinnsidan utåt och lägg dem i formen. Strö över laxen och dra några drag med pepparkvarnen över.
  3. Blanda samman senap, grädde och hackad dill och slå såsen och strö över ströbröd över rullarna. Grädda ca 20 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • matfett till formen
  • salt
  • 600 g strömmingsfilé
  • 200 g finhackad gravad lax
  • peppar från kvarn
  • 2 dl svensk senap
  • 3 dl grädde
  • 1 stor knippe hackad dill
  • ströbröd
Lägg till i inköpslistan