Nils-Emils lammgryta
En höstig och mustig lammgryta att förgylla lördagskvällen med. Saftigt lammkött blandas med läcker nyplockad svamp och sveps in i en krämig sås och avslutas med en klick söt rönnbärsgelé. Himmelskt gott!
Ingredienser
4 portioner
1 kg grytbitar av benfritt lammkött
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 - 2 gula lökar
200 - 300 g karljohanssvamp eller trattkantareller
1 morot
4 dl köttbuljong (tärning + vatten)
2 msk vetemjöl
1 - 1 1/2 dl vispgrädde
2 msk rönnbärsgelé
salt
svartpeppar
3 msk hackad persilja att strö över
Till servering
kokt potatis
säsongens grönsaker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hade i en dl rödvin och färsk rosmarin. Struntade i att sila av och gjorde klart i grytan direkt. Blev riktigt bra!
Annelie
2023-08-30