Nils-Emils lammgryta

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
1
Nils-Emils lammgryta

En höstig och mustig lammgryta att förgylla lördagskvällen med. Saftigt lammkött blandas med läcker nyplockad svamp och sveps in i en krämig sås och avslutas med en klick söt rönnbärsgelé. Himmelskt gott!

Nils-Emils lammgryta

Ingredienser

4 portioner
1 kg grytbitar av benfritt lammkött
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 - 2 gula lökar
200 - 300 g karljohanssvamp eller trattkantareller
1 morot
4 dl köttbuljong (tärning + vatten)
2 msk vetemjöl
1 - 1 1/2 dl vispgrädde
2 msk rönnbärsgelé
salt
svartpeppar
3 msk hackad persilja att strö över

Till servering

kokt potatis
säsongens grönsaker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Hade i en dl rödvin och färsk rosmarin. Struntade i att sila av och gjorde klart i grytan direkt. Blev riktigt bra!

Annelie

2023-08-30

Testa liknande recept

Gratäng Royal
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ragu på morot & karljohanssvamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig karljohansoppa
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostat ris med svamp
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karljohan svamp lasagne
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga