Nils-Emils lammgryta

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
1
Nils-Emils lammgryta

En höstig och mustig lammgryta att förgylla lördagskvällen med. Saftigt lammkött blandas med läcker nyplockad svamp och sveps in i en krämig sås och avslutas med en klick söt rönnbärsgelé. Himmelskt gott!

Nils-Emils lammgryta

Ingredienser

4 portioner
1 kg  grytbitar av benfritt lammkött
2 msk  smör eller margarin
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 - 2   gula lökar
200 - 300 g  karljohanssvamp eller trattkantareller
1   morot
4 dl  köttbuljong (tärning + vatten)
2 msk  vetemjöl
1 - 1 1/2 dl  vispgrädde
2 msk  rönnbärsgelé
salt och svartpeppar
3 msk  hackad persilja att strö över

Till servering

kokt potatis
säsongens grönsaker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Hade i en dl rödvin och färsk rosmarin. Struntade i att sila av och gjorde klart i grytan direkt. Blev riktigt bra!

Annelie

2023-08-30

Testa liknande recept

Gratäng Royal
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig karljohansoppa
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ragu på morot & karljohanssvamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crêpes med karljohanssvamp
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svampfylld triangliolini med parmesangrädde och ruccola
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga