Nils-Emils lammgryta

7
0
Nils-Emils lammgryta

En höstig och mustig lammgryta att förgylla lördagskvällen med. Saftigt lammkött blandas med läcker nyplockad svamp och sveps in i en krämig sås och avslutas med en klick söt rönnbärsgelé. Himmelskt gott!

Nils-Emils lammgryta

Ingredienser

4 portioner
1 kg grytbitar av benfritt lammkött
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 - 2 gula lökar
200 - 300 g karljohanssvamp eller trattkantareller
1 morot
4 dl köttbuljong (tärning + vatten)
2 msk vetemjöl
1 - 1 1/2 dl vispgrädde
2 msk rönnbärsgelé
salt och svartpeppar
3 msk hackad persilja att strö över

Till servering

kokt potatis
säsongens grönsaker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer