Nikkaluoktasoppa på brysselkål med apelsin- och persiljekräm

Betyg 3.5 av 5.
148 personer har röstat
7
Nikkaluoktasoppa på brysselkål med apelsin- och persiljekräm

Värm dig med Nikkaluoktasoppa som är en härlig matig soppa som passar perfekt på hösten och vintern. Denna Nikkaluoktasoppa är gjord på brysselkål och köttfärs och toppas med apelsin och persiljekräm. Serveras rykande varm i fina skålar.

Nikkaluoktasoppa på brysselkål med apelsin- och persiljekräm

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1   gul lök
1   purjolök
500 g  brysselkål
500 g  fast potatis
500 g  nötfärs
2 msk  olja
1   vitlöksklyfta
salt och peppar
1 1/2 l  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 dl  tomatpuré

Apelsin och persiljekräm

1   apelsin
20 g  färsk persilja
2 dl  crème fraiche

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
148 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Gjorde den vegansk med ärtfärs. Riktigt mumsigt!

Nina

2023-11-30

Så gott! ❤️

Sabina

2023-02-28

Namnet på rätten är felstavat. Bokstäverna u och o ska byta plats. Mvh Ylva

Ylva

2020-05-08

Hej Ylva! Vi ber om ursäkt för att tryckfelsnissen hade varit i farten. Namnet är nu uppdaterat med rätt stavning, tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-05-08

Näringsvärde per portion

Energi2623 KJ / 626 kCal
Fett37 g
Salt3.5 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål
Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad brysselkål med apelsin- och mandelsmör
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med getost och fikon
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinkyckling med brysselkål och gratäng
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga