Nicoise-sallad med inkokt lax
Sallad nicoise är en fransk klassiker med ursprung i staden Nice. Laga en ny variant av den populära salladen med inkokt lax, kokt potatis och gröna bönor. Toppa med kokt ägg och vinägrett.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
Inkokt lax
600 g lax i bit utan skinn
1 gul lök
1 l vatten
2 1/2 dl vitvinsvinäger
30 vitpepparkorn
1 kruka dill
2 lagerblad
1 1/2 msk salt
400 g små potatisar
4 ägg
Bönor
250 g sockerärtor eller salladsärtor
200 g haricots verts (bönor)
1 1/2 dl tinade frysta sojabönor
Vinägrett
1 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 krm svartpeppar
2 krm salt
1 kruka gräslök
1 dl urkärnade oliver
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
För många ingredienser med överdrivet antal i förhållande till antal personer. Tog lång tid att koka ihop, kan dock vara pga att vi aldrig gjort receptet innan. Dessvärre även en dålig instruktion kring hur och när man skulle göra vissa moment.
Elin
2021-09-19