Halländsk soppa på hel lax
En klassisk Halländsk soppa där du tar tillvara på hela laxen. Koka först en smakrik soppgrund på laxben och laxhuvud, tillsätt grönsakerna och lägg i laxköttet strax innan servering. Servera soppan direkt med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996
Ingredienser
4 portioner
1 lax (huvud och ben från)
180 g morot
150 g gul lök
100 g purjolök
60 g rotselleri
2 l vatten
2 dl torrt vitt vin
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
1 lagerblad
2 tsk salt
4 dillstjälkar
4 persiljestjälkar
2 dl vispgrädde
400 g laxkött
8 späda morötter
16 sockerärtor
8 salladslökar
4 vita eller gröna sparrisar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Oklart recept, när ska alla tre olika soppor bli en soppa?
Zack
2023-01-102010-10-01 Mikael Enocson Du har nog rätt Majken, det går inte att använda så mycket vatten om man har en liten fisk. Jag tog hälften, dessutom lade jag i 3 st fiskbuljongtärningar. Soppan är mycket god och det är kul när man kan använda hela fisken! God spis - kan rekommenderas!
Mikael
2010-10-01Detta recept är felaktigt. Jag har följt det och det blev en misslyckad middag. Det smakade bara vatten. Jag fick kasta bort en hel lax. Det borde finns försäkringar som ersätter alla ingridienser när ni publicerat felaktiga recept.
Majken
2007-10-04