Nektarinpaj

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
4
Nektarinpaj

En fruktig och mumsig paj med härlig kombination av fluffig saftig fyllning och fruktiga nektariner. Pajen är utmärkt att servera på sommarkalaset med vackra röda vinbär som dekorering.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Nektarinpaj

Ingredienser

8 bitar

Pajbotten

150 g  smält smör
2 1/2 dl  vetemjöl
2 1/2 dl  havregryn
1/2 dl  socker

Fyllning

150 g  smör
2 dl  socker
3   ägg
2 tsk  vaniljsocker
1 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
4   nektariner
50 g  mandelspån
100 g  röda vinbär

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod paj och enkel att göra men man bör ha en pajform med hög kant, annars får man städa ugnen efteråt....

Per-olof

2012-07-12

Verkligen en god paj. Jag tog två nekatriner och fyllde på med en näve färska halverade jordgubbar - underbart! Pajen behövde 45 min i ugnen för att stanna. Nästa gång ska jag prova en lite större form (en ovalpajform) för att pajen inte skall bli lika hög.

Helena

2009-07-13

Jättegott! Lättbakad paj som smakar helt fantastiskt gott. Personligen tycker jag inte alls att den blir torr som föregående person skrev, utan tvärtom - saftig & krämig!

Birgitta

2008-09-11

Testa liknande recept

Ugnsbakade nektariner med hallon och mandel
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokosgratinerad frukt
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktsallad med apelsinläsk
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär
Betyg 3.7 av 5.
43 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Björnbärs- och mandelkaka
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga