Nektarinpaj
![Nektarinpaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_39788/cf_259/nektarinpaj.jpg)
En fruktig och mumsig paj med härlig kombination av fluffig saftig fyllning och fruktiga nektariner. Pajen är utmärkt att servera på sommarkalaset med vackra röda vinbär som dekorering.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
![Nektarinpaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_39788/cf_259/nektarinpaj.jpg)
Ingredienser
8 bitar
Pajbotten
150 g smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1/2 dl socker
Fyllning
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 nektariner
50 g mandelspån
100 g röda vinbär
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergod på alla sätt😋
Anders
2024-07-05Jättegod paj och enkel att göra men man bör ha en pajform med hög kant, annars får man städa ugnen efteråt....
Per-olof
2012-07-12Verkligen en god paj. Jag tog två nekatriner och fyllde på med en näve färska halverade jordgubbar - underbart! Pajen behövde 45 min i ugnen för att stanna. Nästa gång ska jag prova en lite större form (en ovalpajform) för att pajen inte skall bli lika hög.
Helena
2009-07-13