Nektarinpaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nektarinpaj

En fruktig och mumsig paj med härlig kombination av fluffig saftig fyllning och fruktiga nektariner. Pajen är utmärkt att servera på sommarkalaset med vackra röda vinbär som dekorering.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman smör, vetemjöl, havregryn och socker.
  3. Tryck ut degen i ett pajskal, ca 22 cm i diameter (för 8 bitar). Förgrädda i 10 minuter tills pajskalet fått fin färg. Låt svalna.
  4. Sänk ugnstemperaturen till 175°C.
  5. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner vaniljsocker och vetemjöl. Häll smeten i pajskalet.
  6. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Tryck ner dem i smeten. Strö över mandel. Grädda klart i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter tills den fått fin färg. Garnera med röda vinbär.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Pajbotten
  • 150 g smält smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl socker
Fyllning
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 nektariner
  • 50 g mandelspån
  • 100 g röda vinbär
Lägg till i inköpslistan