Nektarinpaj
En fruktig och mumsig paj med härlig kombination av fluffig saftig fyllning och fruktiga nektariner. Pajen är utmärkt att servera på sommarkalaset med vackra röda vinbär som dekorering.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
8 bitar
Pajbotten
150 g smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1/2 dl socker
Fyllning
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 nektariner
50 g mandelspån
100 g röda vinbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergod på alla sätt😋
Anders
2024-07-05Jättegod paj och enkel att göra men man bör ha en pajform med hög kant, annars får man städa ugnen efteråt....
Per-olof
2012-07-12Verkligen en god paj. Jag tog två nekatriner och fyllde på med en näve färska halverade jordgubbar - underbart! Pajen behövde 45 min i ugnen för att stanna. Nästa gång ska jag prova en lite större form (en ovalpajform) för att pajen inte skall bli lika hög.
Helena
2009-07-13