Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär

41
8
Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär

Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär är en tjusig efterrättspaj. Pajbotten, som fylls med en kräm av naturell färskost och kvarg, gräddar du innan pajen fylls och garneras med färska bär exempelvis jordgubbar, vinbär eller blåbär.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär

Ingredienser

4 portioner
150 g smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

200 g naturell färskost
2 burkar kvarg vanilj (à 250 g)

Garnering

2 dl hallon
2 dl blåbär
2 dl röda vinbär
2 dl jordgubbar

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten cch mjölkprotein.
Gör laktsofri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och kvarg.

Gör så här

Tips

För en syrligare smak, tillsätt 1-2 tsk rivet citronskal i fyllningen (för 4 personer).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Simone

2020-07-03

Ska kakan frysas eller gräddas?

Redaktionen ICAse

2020-07-03

Hej Simone! Detta är en lite snabbare variant av cheesecake. Botten gräddas och sen rör du endast ihop fyllningen och häller i den i formen. Utan att varken grädda eller frysa den. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

Mia

2006-07-27

Älskar när man kan göra om recepten så alla kan äta gott! Allergivänliga recept är verkligen efterlängtade!

Karin

2005-07-24

Gott och enkelt, men det goda bärs ju mycket upp av att bären är goda. Fyllningen är väldigt simpel. Gott och enkelt på gränsen till simpelt.