Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär

(88)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär är en tjusig efterrättspaj. Pajbotten, som fylls med en kräm av naturell färskost och kesella/kvarg, gräddar du innan pajen fylls och garneras med färska bär exempelvis jordgubbar, vinbär eller blåbär.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
  • 200 g naturell färskost
  • 2 burkar kvarg vanilj (à 250 g)
Garnering
  • 2 dl hallon
  • 2 dl blåbär
  • 2 dl röda vinbär
  • 2 dl jordgubbar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman socker, havregryn och vetemjöl. Rör ner smöret. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter tills den fått fin färg. Låt den kallna.
  3. Rör hastigt samman färskost och kesella till en smidig kräm. Fyll pajskalet med krämen. Garnera kakan med bär.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten cch mjölkprotein.
Gör laktsofri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och kvarg.

Tips

För en syrligare smak, tillsätt 1-2 tsk rivet citronskal i fyllningen (för 4 personer).