Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär
Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär är en tjusig efterrättspaj. Pajbotten, som fylls med en kräm av naturell färskost och kvarg, gräddar du innan pajen fylls och garneras med färska bär exempelvis jordgubbar, vinbär eller blåbär.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
4 portioner
150 g smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
200 g naturell färskost
2 burkar kvarg vanilj (à 250 g)
Garnering
2 dl hallon
2 dl blåbär
2 dl röda vinbär
2 dl jordgubbar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska kakan frysas eller gräddas?
Simone
2020-07-03Hej Simone! Detta är en lite snabbare variant av cheesecake. Botten gräddas och sen rör du endast ihop fyllningen och häller i den i formen. Utan att varken grädda eller frysa den. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-03Älskar när man kan göra om recepten så alla kan äta gott! Allergivänliga recept är verkligen efterlängtade!
Mia
2006-07-27Gott och enkelt, men det goda bärs ju mycket upp av att bären är goda. Fyllningen är väldigt simpel. Gott och enkelt på gränsen till simpelt.
Karin
2005-07-24