Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nektarinkräm med tranbär och smal pannacotta

Lyxig dessert som imponerar på både gäster och familj! Krämen med nektarin och tranbär smälter samman med den krämiga pannacottan helt otroligt. Efterrätten serveras väl kyld för bästa smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg frukterna i en kastrull tillsammans med juicen. Koka tills frukten är mjuk, ca 30 minuter. Ta upp kärnorna och räkna dem så att du inte
    missar någon. Vill man ha krämen riktigt slät kan man köra med stavmixer.
  2. Blötlägg gelatinet. Rör ner det i krämen och söta efter smak. Ställ kallt tills den börjar stelna.
  3. Blötlägg gelatinbladen till panna cottan. Koka upp grädden. Rör ner gelatin, vaniljsocker och honung. Rör blandningen tills den börjar stelna.
  4. Vänd ner yoghurten och ställ det hela kallt i små formar. Häll på fruktkrämen när pannacottan har stelnat (ställ i frys om du har bråttom). Låt stå kallt till servering.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: byt ut vispgrädden och yoghurten mot mjölkfri "gräddprodukt" från Oatly eller Beneviva.

Tips

För att få lite extra vacker färg på krämen kan man koka nektarinerna i tranbärsjuice och få både sötma och syrlighet på köpet! Vill du ha krämen ännu sötare, använd gärna fruktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 nektariner
  • 1 dl tranbärsjuice
  • 1 1/2 gelatinblad
  • fruktos eller socker vid behov
Till Panna Cottan
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde (kan bytas mot smalare grädde)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk honung
  • 3 dl honungsyoghurt eller vanlig lättyoghurt
Lägg till i inköpslistan