Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Toscakorgar med apelsinsmak fyllda med glass

En dessert för den som gillar att pyssla. Korgarna är både dekorativa och knaprigt och gott tillsammans med glassen. En efterrätt att imponera med!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 korgar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Finhacka mandeln, men lämna kvar lite bitar (skålla och skala om du vill).
  3. Smält smör, socker och sirap i en kastrull under omrörning tills sockret har smält.
  4. Tillsätt den hackade mandeln, mjölk, vetemjöl, apelsinsaft och rivet skal från en halv apelsin. Låt sjuda under omrörning ett par minuter.
  5. Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut cirklar som är ungefär 6 cm i diameter (för korgar). De flyter ut väldigt mycket så lägg 4 klickar på plåten och gör sedan resten i omgångar.
  6. Grädda 5–6 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg.
  7. Ta ut dem och låt svalna lite. Sätt under tiden in nästa plåt.
  8. När de går att lyfta med en stekspade så att de precis håller ihop lägger du dem över upp och nedvända glas och trycker lite lätt på kanterna så att en korg skapas.
  9. Vänd sedan på dem och fyll dem med den underbara glassen och avnjut direkt!

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Recept och bild från Carte d´Or.

Ingredienser

Portioner: 10 korgar
  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • rivet skal från 1/2 apelsin
  • glass (gärna Carte d’Or Straciatella)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?