Klockargårdens nässelsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Klockargårdens nässelsoppa

Klockargårdens nässelsoppa är en härlig soppa som förknippas med vår och sommar! Soppan tar bara cirka en halvtimme att tillaga och är himmelskt god. Servera gärna med kokta ägghalvor på traditionellt vis.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen. Red den med maizena utrört i kallt vatten. Krydda med anis, salt och vitpeppar. Låt kallna.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nässelhacket, koka en minut. Ta upp nässlorna med hålslev och krama ur vattnet.
  3. Mixa nässlorna med buljong, crème fraiche och isbitar så att soppan blir slät och skummig. Servera genast.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat havre (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl vatten till buljongen
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl vatten till redning
  • 1 tsk mald anis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 100 g finhackade nässlor eller spenat
  • 2 dl crème fraiche
  • 10 isbitar
Lägg till i inköpslistan