Nässelpaj med skinka och blue cheese

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Nässelpaj med skinka och blue cheese

Nässlor kan köpas i butik eller plockas direkt i den svenska naturen under vår och sommar. Denna nässelpaj med rökt skinka och smulad blue cheese är ett festligt alternativ till spenatpaj. Pajen blir lika läckert god med rökt lax istället för skinka.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

Nässelpaj med skinka och blue cheese

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

3 dl  vetemjöl, kan med fördel blandas ut med grahamsmjöl eller annat grovt mjöl
125 g  smör
1 krm  salt
1 msk  kallt vatten

Fyllning

1/2 l  sköljda nässlor
2   ägg
2 dl  mjölk
salt och peppar
100 g  tärnad rökt skinka
50 g  smulad blue cheese

Gör så här

Tips

Denna vackert grönprickiga paj är också väldigt läcker med rökt lax och ost.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Italiensk spenatpaj
Betyg 4.1 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetspaj med chèvre och valnötter
Betyg 3.7 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsbröd
Betyg 4.1 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk omelett med pecorino och nässlor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Evas gräddstuvade nässlor
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga