Nässelpaj

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Nässelpaj

Nässelpaj låter väl annorlunda och spännande? Med vanlig pajdeg gör du här tillsammans med färska nässlor och ost en paj som inte går av för hackor. Pajen hålls ihop av en äggstanning som hälls över fyllningen innan gräddning.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997

Nässelpaj

Ingredienser

4 portioner
3 dl  vetemjöl eller fin glutenfri mjölblandning
1 krm  salt
75 g  smör
1 dl  kvarg gourmet eller mager kvarg
1 msk  kallt vatten

Fyllning

ca 1 l  färska nässlor
2 dl  vatten
salt
3 dl  riven, smakrik ost
3   ägg
1 dl  mjölk
salt och svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Chokladmousse med kvarg och vit choklad
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paprikaägg
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt skinkschnitzel med champinjon och lökfocaccia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små laxägg
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pajskal i långpanna - päron & ost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och vallmokaka
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga