Nässelpaj

Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nässelpaj

Nässelpaj låter väl annorlunda och spännande? Med vanlig pajdeg gör du här tillsammans med färska nässlor och ost en paj som inte går av för hackor. Pajen hålls ihop av en äggstanning som hälls över fyllningen innan gräddning.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997

Nässelpaj

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl eller fin glutenfri mjölblandning
1 krm salt
75 g smör
1 dl kvarg gourmet eller mager kvarg
1 msk kallt vatten

Fyllning

ca 1 l färska nässlor
2 dl vatten
salt
3 dl riven, smakrik ost
3 ägg
1 dl mjölk
svartpeppar

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Små laxägg
Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chokladmousse med kvarg
Betyg 4.4 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Paprikaägg
Betyg 1.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Apelsin- och vallmokaka
Betyg 3.3 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter
Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Små potatispajer med svamp och ansjovis
Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad