Nässelbakad lax med citronpotatis
Nässelbakad lax med citronpotatis är ett lyxigt och välsmakande recept. Detta recept på laxfiléer med ett underbart täcke av nässlor, gräslök och solrosfrön serveras med ugnsstekta potatisar som smakar gott av citron och smålökar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1999
Ingredienser
4 portioner
1 bit skinn- och benfri laxfilé (à ca 600 g)
1/2 l rensade nässlor (eller färsk spenat)
1 knippa gräslök
1/2 dl solrosfrön
1 msk solros- eller rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Citronpotatis
750 g potatis (gärna små delikatess potatisar)
200 g smålökar
1 msk solrosolja
1/2 dl hackad gräslök
1/2 tsk salt (gärna goumetsalt)
1 krm svartpeppar
strimlat skal och pressad saft av 1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer