Nässelbakad lax med citronpotatis

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Nässelbakad lax med citronpotatis

Nässelbakad lax med citronpotatis är ett lyxigt och välsmakande recept. Detta recept på laxfiléer med ett underbart täcke av nässlor, gräslök och solrosfrön serveras med ugnsstekta potatisar som smakar gott av citron och smålökar.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1999

Nässelbakad lax med citronpotatis

Ingredienser

4 portioner
1   bit skinn- och benfri laxfilé (à ca 600 g)
1/2 l  rensade nässlor (eller färsk spenat)
1   knippa gräslök
1/2 dl  solrosfrön
1 msk  solros- eller rapsolja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Citronpotatis

750 g  potatis (gärna små delikatess potatisar)
200 g  smålökar
1 msk  solrosolja
1/2 dl  hackad gräslök
1/2 tsk  salt (gärna goumetsalt)
1 krm  svartpeppar
strimlat skal och pressad saft av 1/2   citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Evas gräddstuvade nässlor
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk omelett med pecorino och nässlor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad makrill med nässelröra
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pesto på nässlor
Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lyxmüsli med nötter och frön
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga