Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nasi Goreng

I det här receptet har den typiskt asiatiska risrätten Nasi goreng fått en ny ingrediens genom den stekta korven. Förutom riset är blomkål, paprika och ägg beståndsdelar i den här rätten som sprider härlig doft av curry i hela köket!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken samt skär blomkål och urkärnad paprika i små bitar. Låt minimajsen rinna av och dela kolvarna på längden. Skiva korven.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek grönsakerna tills de är mjuka. Blanda ner curry, korv och uppvispade ägg och fortsätt att steka tills allt är varmt. Vänd ner riset. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Ingredienser

  • 4 portioner ris , gärna basmati
  • 1 gul lök
  • ca 250 g blomkål
  • 1 röd paprika
  • 425 g minimajs
  • 370 g frukostkorv
  • 1 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 3 ägg
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2984 kJ / 708 kCal