Naanbröd

Naan är ett mjukt och luftigt indiskt bröd som passar perfekt till currygryta, med en god chutney eller bara en klick smör. Prova baka naanbröd! Stek dina naanbröd i stekpanna i olja på hög värme i några minuter per sida. Servera dem varma och nygräddade. Smaksätt med vitlökssmör eller fyll med ost för extra goda bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Gör så här
00:10:00
00:10:00
00:25:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi1879 KJ / 449 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g
Kommentarer
33 stTips: receptet ger många bröd och funkar utmärkt att frysa in degen (färdigjäst) och bara ta upp nån timme innan matlagning för att tina i kylen och sen steka på. Dessutom lättare att hantera degen och få den perfekt när den är lite kall
Karolina
Gott! Bara gjort en gång och ska justera lite till nästa enligt kommentarer nedan. Bör ej kavlas för tunna pga då blir de hårda.
Karolina
Blev mycket goda bröd men gjorde om receptet lite: tog 3 dl vatten och 2 dl naturell joghurt till degvätskan. Ca 1,5 msk honung istället för socker samt drygt 1 msk rostade kumminfrön. Att bara pensla bröden med rapsolja var toppen; man slipper allt os. Att steka på hög värme gör att de bränns. Här var knappt 3-an bra. Då kan man steka 3 minuter på var sida.
Paula
Supergott
Carolina
Smaklöst och blev som hårda pannkakor. Blev allt annat än ett gott och fluffigt bröd
Elisabeth
Supersaftigt och supergott bröd! Succé varje gång!
Camilla
Tvivlar rejält på denna, då alla andra jag sett har varit med grekisk yoghurt, utan ägg och med mycket mindre socker.
Justin
Smörj händerna med olja och forma, platta enkelt ut bröden på oljad bräda. Strö över lite sesamfrön och flingsalt efter att bröden penslats med de smälta vitlökssmöret. Färdiga bröd går utmärkt att frysa in i bakplåtspapper i en burk. Eva
Eva
Blanda i lite vitlökspulver och kummin så blir det deluxe! 👍
Jonas
Bröden är superuppskattade här hemma men rekommenderar att lägga till nigella seeds, de är pricken över i:et!
Emma