Naanbröd

Naanbröd är ett mjukt och luftigt indiskt bröd som passar perfekt till rätter som curry, gryta eller linsdal. Visste du att "naan" faktiskt betyder "bröd" på flera indiska språk – så att säga "naanbröd" är egentligen lite som att säga "brödbröd”. Stek dina naanbröd i olja på hög värme i några minuter per sida. Servera dem varma och nygräddade.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Gör så här
00:10:00
00:10:00
00:25:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi1879 KJ / 449 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g
Kommentarer
34 stTips: receptet ger många bröd och funkar utmärkt att frysa in degen (färdigjäst) och bara ta upp nån timme innan matlagning för att tina i kylen och sen steka på. Dessutom lättare att hantera degen och få den perfekt när den är lite kall
Karolina
Gott! Bara gjort en gång och ska justera lite till nästa enligt kommentarer nedan. Bör ej kavlas för tunna pga då blir de hårda.
Karolina
Blev mycket goda bröd men gjorde om receptet lite: tog 3 dl vatten och 2 dl naturell joghurt till degvätskan. Ca 1,5 msk honung istället för socker samt drygt 1 msk rostade kumminfrön. Att bara pensla bröden med rapsolja var toppen; man slipper allt os. Att steka på hög värme gör att de bränns. Här var knappt 3-an bra. Då kan man steka 3 minuter på var sida.
Paula