Naanbröd

Betyg 3.6 av 5.248 personer har röstat
Receptet har 33 kommentarer
Naanbröd

Naan är ett mjukt och luftigt indiskt bröd som passar perfekt till currygryta, med en god chutney eller bara en klick smör. Prova baka naanbröd! Stek dina naanbröd i stekpanna i olja på hög värme i några minuter per sida. Servera dem varma och nygräddade. Smaksätt med vitlökssmör eller fyll med ost för extra goda bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Naanbröd

Ingredienser

12 st
1 påse torrjäst (à 14 g)
5 dl vatten
1 dl strösocker
150 g smält smör
1 msk salt
1 kg vetemjöl
2 ägg
rapsolja

Gör så här

00:10:00
00:10:00
00:25:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

33 st
  • Tips: receptet ger många bröd och funkar utmärkt att frysa in degen (färdigjäst) och bara ta upp nån timme innan matlagning för att tina i kylen och sen steka på. Dessutom lättare att hantera degen och få den perfekt när den är lite kall

    Karolina

  • Gott! Bara gjort en gång och ska justera lite till nästa enligt kommentarer nedan. Bör ej kavlas för tunna pga då blir de hårda.

    Karolina

  • Blev mycket goda bröd men gjorde om receptet lite: tog 3 dl vatten och 2 dl naturell joghurt till degvätskan. Ca 1,5 msk honung istället för socker samt drygt 1 msk rostade kumminfrön. Att bara pensla bröden med rapsolja var toppen; man slipper allt os. Att steka på hög värme gör att de bränns. Här var knappt 3-an bra. Då kan man steka 3 minuter på var sida.

    Paula

  • Supergott

    Carolina

  • Smaklöst och blev som hårda pannkakor. Blev allt annat än ett gott och fluffigt bröd

    Elisabeth

  • Supersaftigt och supergott bröd! Succé varje gång!

    Camilla

  • Tvivlar rejält på denna, då alla andra jag sett har varit med grekisk yoghurt, utan ägg och med mycket mindre socker.

    Justin

  • Smörj händerna med olja och forma, platta enkelt ut bröden på oljad bräda. Strö över lite sesamfrön och flingsalt efter att bröden penslats med de smälta vitlökssmöret. Färdiga bröd går utmärkt att frysa in i bakplåtspapper i en burk. Eva

    Eva

  • Blanda i lite vitlökspulver och kummin så blir det deluxe! 👍

    Jonas

  • Bröden är superuppskattade här hemma men rekommenderar att lägga till nigella seeds, de är pricken över i:et!

    Emma

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi1879 KJ / 449 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Pitabröd
    Betyg 2.5 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel focaccia med torrjäst
    Betyg 3 av 5.83 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bao bröd
    Betyg 4.2 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Fluffiga pitabröd
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljästa rågfrallor
    Betyg 4 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Japanskt mjölkbröd
    Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad