Naanbröd

Naanbröd är ett mjukt och luftigt indiskt bröd som passar perfekt till rätter som curry, gryta eller linsdal. Visste du att "naan" faktiskt betyder "bröd" på flera indiska språk – så att säga "naanbröd" är egentligen lite som att säga "brödbröd”. Stek dina naanbröd i olja på hög värme i några minuter per sida. Servera dem varma och nygräddade.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Gör så här
00:10:00
00:10:00
00:25:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi1879 KJ / 449 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g
Kommentarer
Tips: receptet ger många bröd och funkar utmärkt att frysa in degen (färdigjäst) och bara ta upp nån timme innan matlagning för att tina i kylen och sen steka på. Dessutom lättare att hantera degen och få den perfekt när den är lite kall
Karolina
2024-11-19Gott! Bara gjort en gång och ska justera lite till nästa enligt kommentarer nedan. Bör ej kavlas för tunna pga då blir de hårda.
Karolina
2024-11-04Blev mycket goda bröd men gjorde om receptet lite: tog 3 dl vatten och 2 dl naturell joghurt till degvätskan. Ca 1,5 msk honung istället för socker samt drygt 1 msk rostade kumminfrön. Att bara pensla bröden med rapsolja var toppen; man slipper allt os. Att steka på hög värme gör att de bränns. Här var knappt 3-an bra. Då kan man steka 3 minuter på var sida.
Paula
2024-03-14