Naan

Betyg 3.6 av 5.
243 personer har röstat
34
Naan

Gör ditt eget naanbröd att servera till din indiska middag. Stek dina naanbröd i olja på hög värme några minuter per sida. Servera bröden varma till en härlig och smakrik indisk måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Naan

Ingredienser

12 bröd
1 påse torrjäst (à 14 g)
5 dl vatten
1 dl strösocker
150 g smält smör
1 msk salt
1 kg vetemjöl
2 ägg
rapsolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
243 personer har röstat

Kommentarer

Tips: receptet ger många bröd och funkar utmärkt att frysa in degen (färdigjäst) och bara ta upp nån timme innan matlagning för att tina i kylen och sen steka på. Dessutom lättare att hantera degen och få den perfekt när den är lite kall

Karolina

2024-11-19

Gott! Bara gjort en gång och ska justera lite till nästa enligt kommentarer nedan. Bör ej kavlas för tunna pga då blir de hårda.

Karolina

2024-11-04

Blev mycket goda bröd men gjorde om receptet lite: tog 3 dl vatten och 2 dl naturell joghurt till degvätskan. Ca 1,5 msk honung istället för socker samt drygt 1 msk rostade kumminfrön. Att bara pensla bröden med rapsolja var toppen; man slipper allt os. Att steka på hög värme gör att de bränns. Här var knappt 3-an bra. Då kan man steka 3 minuter på var sida.

Paula

2024-03-14

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi1879 KJ / 449 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Pitabröd
Betyg 2.5 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biff curry på naanbröd
Betyg 2.9 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mintchokladdrömmar
Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillat Naanbröd
Betyg 2.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel focaccia med torrjäst
Betyg 2.9 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Somunbröd
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga