Naan
Gör ditt eget naanbröd att servera till din indiska middag. Stek dina naanbröd i olja på hög värme några minuter per sida. Servera bröden varma till en härlig och smakrik indisk måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
12 bröd
1 påse torrjäst (à 14 g)
5 dl vatten
1 dl strösocker
150 g smält smör
1 msk salt
1 kg vetemjöl
2 ägg
rapsolja
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Gör så här
Tips
Pensla de färdigstekta naanbröden med 50 g smält smör blandat med 1 pressad vitlöksklyfta och 2 msk hackad persilja (för 12 bröd).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1879 KJ / 449 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g
Kommentarer
Blev mycket goda bröd men gjorde om receptet lite: tog 3 dl vatten och 2 dl naturell joghurt till degvätskan. Ca 1,5 msk honung istället för socker samt drygt 1 msk rostade kumminfrön. Att bara pensla bröden med rapsolja var toppen; man slipper allt os. Att steka på hög värme gör att de bränns. Här var knappt 3-an bra. Då kan man steka 3 minuter på var sida.
Paula
2024-03-14Supergott
Carolina
2024-03-06Smaklöst och blev som hårda pannkakor. Blev allt annat än ett gott och fluffigt bröd
Elisabeth
2023-09-29