Naan

Betyg 3.6 av 5.
240 personer har röstat
32
Naan

Gör ditt eget naanbröd att servera till din indiska middag. Stek dina naanbröd i olja på hög värme några minuter per sida. Servera bröden varma till en härlig och smakrik indisk måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Naan

Ingredienser

12 bröd
1   påse torrjäst (à 14 g)
5 dl  vatten
150 g  smält smör
1 dl  strösocker
1 msk  salt
1 kg  vetemjöl
2   ägg
rapsolja

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Tips

Pensla de färdigstekta naanbröden med 50 g smält smör blandat med 1 pressad vitlöksklyfta och 2 msk hackad persilja (för 12 bröd).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
240 personer har röstat

Kommentarer

Blev mycket goda bröd men gjorde om receptet lite: tog 3 dl vatten och 2 dl naturell joghurt till degvätskan. Ca 1,5 msk honung istället för socker samt drygt 1 msk rostade kumminfrön. Att bara pensla bröden med rapsolja var toppen; man slipper allt os. Att steka på hög värme gör att de bränns. Här var knappt 3-an bra. Då kan man steka 3 minuter på var sida.

Paula

2024-03-14

Supergott

Carolina

2024-03-06

Smaklöst och blev som hårda pannkakor. Blev allt annat än ett gott och fluffigt bröd

Elisabeth

2023-09-29

Näringsvärde per portion

Energi1879 KJ / 449 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Kalljästa rågfrallor
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biff curry på naanbröd
Betyg 2.9 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pitabröd
Betyg 2.4 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel focaccia med torrjäst
Betyg 2.9 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillat Naanbröd
Betyg 2.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bao bröd
Betyg 4.2 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga