Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Naan

(5)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Gör ditt eget naanbröd att servera till din indiska middag. Stek dina naanbröd i olja på hög värme några minuter per sida. Servera bröden varma till en härlig och smakrik indisk måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 12 bröd
  • 1 påse torrjäst (à 12 g)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 msk salt
  • 1 kg vetemjöl
  • 150 g smält smör
  • 2 ägg
  • rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös upp jästen i vattnet (40°C). Blanda i sockret. Låt degvätskan stå tills det börjar skumma, ca 10 minuter.
  2. Blanda i resten av de torra och därefter de våta ingredienserna.
  3. Kör degen 10 minuter i matberedare (med stor degbunke) eller knåda den något längre för hand. Låt jäsa övertäckt på varm plats i 25 minuter.
  4. Knåda degen ett par minuter och kavla ut till 12 platta brödkakor (för 12 bröd).
  5. Stek bröden i olja på hög värme, 3-5 minuter per sida. När bröden fått fin färg och puffat upp något i volym är de klara. Servera bums.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer