Myntasås

Betyg 3.4 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Myntasås

Frisk myntasås med ingefärssting. Oumbärligt tillbehör i det indiska köket, till grillat lamm och lammgrytor, som salladsdressing eller att doppa naanbröd i. Gör gärna såsen i god tid, så smakerna hinner sätta sig ordentligt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Myntasås

Ingredienser

4 portioner
1 dl myntablad (1 dl motsvarar ca 1 kruka färsk mynta)
1 tsk finriven färsk ingefära
1/2 tsk gurkmeja
1 krm chilipeppar
1/2 dl matolja
2 dl mild naturell yoghurt (3 %)
1 tsk flytande honung
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi559 KJ / 134 kCal
Fett12 g
Salt0.8 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Husets daal
    Betyg 3.5 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svalkande iste
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gul gaspachodressing
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hallon- och blåbärsshot med mynta
    Betyg 3.3 av 5.725 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fläderlemonad
    Betyg 3.1 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad