Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Myntacouscous med grillat grönt

Sommarens fräschaste varmrätt? Squash, tomater och majs penslas med en marinad och grillas tills de får fin färg. Couscousen smaksätts med mynta som också ger fin färg. Rätten passar utmärkt med en klick matlagningsyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär squashen i 1 cm tjocka sneda skivor. Skär majskolvarna i ca 2 cm breda skivor. Skölj och halvera tomaterna.
  2. Blanda olja, chilisås, soja och timjan. Pensla grönsakerna med blandningen.
  3. Grilla på utegrill eller i ugn i 3-4 minuter per sida. Koka upp grönsaksbuljongen. Tillsätt couscousen. Lägg på lock och ställ åt sidan att svälla i ca 10 minuter.
  4. Smaka av med mynta. Servera med de grillade grönsakerna och en klick matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 squash
  • 2 majskolvar
  • 4 tomater
  • 2 msk olja
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 tsk timjan
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten)
  • 3 dl couscous
  • 1 msk hackad mynta
  • matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan