Mustiga älg-bolognesen med tagliatelle och citronett
Den här mustiga varianten på köttfärssås består av älgfärs och linser. Den serveras till pasta och på toppen ringlas citronett, vinägrett med citron och olivolja. Till detta en sellerisallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012
Ingredienser
4 portioner
500 g älgfärs
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1/2 dl röda linser
400 g krossade tomater
1 tsk strösocker
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1 1/2 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 port pasta (gärna tagliatelle)
Citronett
skal av 1/2 citron
1 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar
Sellerisallad
4 stjälkar stjälkselleri
1/2 dl solrosfrön
1/2 msk olivolja
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Koka pastan som de gör i Italien det vill säga tills den är fast, spänstig och med lite tuggmotstånd – al dente.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3000 KJ / 716 kCal
Fett27.4 g
Kolhydrater72.1 g
Protein40.8 g
Kommentar
Riktigt god och det blev mycket mat. Barnen ifrågasatte inte ens linserna:-)
Ellinor
2012-01-15