Mustiga älg-bolognesen med tagliatelle och citronett

11
1
Mustiga älg-bolognesen med tagliatelle och citronett

Den här mustiga varianten på köttfärssås består av älgfärs och linser. Den serveras till pasta och på toppen ringlas citronett, vinägrett med citron och olivolja. Till detta en sellerisallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012

Mustiga älg-bolognesen med tagliatelle och citronett

Ingredienser

4 portioner
500 g älgfärs
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1/2 dl röda linser
400 g krossade tomater
1 tsk strösocker
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1 1/2 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 port pasta (gärna tagliatelle)

Citronett

skal av 1/2 citron
1 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar

Sellerisallad

4 stjälkar stjälkselleri
1/2 dl solrosfrön
1/2 msk olivolja
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Koka pastan som de gör i Italien det vill säga tills den är fast, spänstig och med lite tuggmotstånd – al dente.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Ellinor

2012-01-15

Riktigt god och det blev mycket mat. Barnen ifrågasatte inte ens linserna:-)

Näringsvärde per portion

Energi 3000 KJ / 716 kCal
Fett 274 g
Kolhydrater 721 g
Protein 408 g
Läs mer om näringsvärden