Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mustiga älg-bolognesen med tagliatelle och citronett

Den här mustiga varianten på köttfärssås består av älgfärs och linser. Den serveras till pasta och på toppen ringlas citronett, vinägrett med citron och olivolja. Till detta en sellerisallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 1, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina älgfärsen.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  3. Stek löken, vitlöken och älgfärsen i oljan i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt tomatpurén och linserna. Stek ytterligare ca 5 minuter under omrörning.
  4. Blanda i de krossade tomaterna, strösockret, timjan, lagerbladen och vatten. Krydda med salt och peppar. Koka upp och låt småkoka under lock ca 20 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Citronett: Tvätta och riv skalet av citronen. Blanda skalet med olivoljan, pressad citronsaft och smaksätt med salt och peppar.
  7. Sellerisallad: Ansa och skiva sellerin tunt. Rosta solrosfröna med lite salt i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Blanda de avsvalnade fröna med selleri, pressa över lite citron och ringla över olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg upp pastan och bolognesen, ringla över citronetten. Servera med sellerisalladen.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Koka pastan som de gör i Italien det vill säga tills den är fast, spänstig och med lite tuggmotstånd – al dente.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g älgfärs
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 dl röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
Citronett
  • skal av 1/2 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar
Sellerisallad
  • 4 stjälkar stjälkselleri
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3000 kJ / 716 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB