Mustig gryta på högrev

Betyg 3.6 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Mustig gryta på högrev

Denna mustiga gryta på högrev är väl värd sin tid då den är helt utsökt! Din kött- och grönsaksgryta får sin karaktäristiska och tilltalande smak av att kokas mör i öl före den avnjuts med potatis eller ris och en fräsch sallad.

Mustig gryta på högrev

Ingredienser

4 portioner
800 g högrev i bitar om 2x2 cm
smör och olja till stekning
2 skalade och skivade rödlökar
2 dl skuren blekselleri
1 rödbeta (1 rödbeta = ca 100 g, skalad och rå i tärningar)
3 klyftor vitlök skalade och i skivor
2 msk torkad basilika
2 lagerblad
salt
2 msk färsk riven ingefära
1 flaska porter (à 50 cl)
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
majsstärkelse till redning
2 msk svartvinbärsgelé
svartpeppar

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Tycker det blev en smakrik gryta. Klart jag ändrade lite. Saltade och pepprade redan när jag brynte ingredienserna. Kokade bara 1 timme drygt. Mört och gott.

    Sven

  • Det här är ju recept på porterstek... I tärningar...

    Jörgen

  • Håller med! Har försökt piffa till på alla tänkbara sätt....INGEN mustig gryta.

    Zofia

  • Att kalla detta för mustig är att luras. Inget vi kommer att tillaga igen. // Per-Erik

    Per-erik

Testa liknande recept

  • Rustik portergryta med palsternacksmos
    Betyg 4.1 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Porterstek
    Betyg 3.9 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stormaktslåda
    Betyg 3.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalops med smak av balkan
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Boeuf Herngren
    Betyg 3.7 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad