Mustig älggryta med svamp och ädelost

Den här grytan ska du bjuda på när du vill imponera på dina gäster. Det saftiga älgköttet marineras i bland annat rödvinsvinäger och enbär och sveps in i en mustig sås gjord på ädelost. Tillsammans med fluffig potatispuré är rätten fulländad.

Ingredienser
4 portioner
Marinad
500 - 600 g grytbitar av älgkött (innanlår, bog eller ytterlår)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 palsternackor
2 morötter
2 msk olja
3 dl rödvin
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk krossade enbär
1 tsk torkad timjan
2 msk smör
Sås
300 g skogssvamp (kantarell, karljohan eller svart trumpet)
1 msk smör
50 g ädelost
3 dl grädde
1 - 1 1/2 msk svartvinbärsgelé
majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar
Potatispuré
400 g mandelpotatis
1 - 1 1/2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar
riven muskot
Gör så här
05:00:00
02:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stJättegod!!!!!
Ann-mari
Denna mustiga gryta var fantastiskt smakrik, denna ska vi gör fler ggr. Hustrun blev lyrisk av alla goda saker.
Stephan
Jag brukar göra lite enklare grytor för att behålla viltsmaken, men ville testa nåt nytt. Detta var ett fruktansvärt slöseri med gott älgkött, på en dålig bit från ett viltsvin passar denna för att maskera köttsmaken. Grytan var ganska god men onödigt smakstark för vilt med kantarell
Björn
Längst upp står det klart o tydligt vilken köttsort!! Marinaden görs utav bl.a vin vinäger olja.//Siw
Siv
Undar vad ska det ska vara för ingredienser i marinaden?
Ann-britt
Sorry! Jag läser som en kratta!
Ann-britt
Det står under hur många personer rätten är till och på en egen rad, såg det inte heller först... :)
Helen
Var finns köttet i detta recept??
Berith
Jag hittat inte ett ord om kött och vilken mängd det ska vara.
Majvor