Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Musslor florentine

Lyxiga musslor florentine som du kan äta till förrätt likväl som till huvudrätt. Lägg ner musslorna på en bädd av spenat och lök och täck över med fluffig smet av äggvita, majonnäs och dragon före gratinering.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten och värm den. Fördela spenaten i en lätt smord ugnssäker form. Salta och peppra.
  2. Skala och hacka löken och strö den över spenaten. Fördela musslor utan spad över.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum. Rör ner majonnäs och dragon. Täck musslorna med den fluffiga smeten. Gratinera ca 8 minuter i ugn, 225°C.
  4. Servera med blandad sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt hel spenat
  • smör eller margarin
  • 1 liten gul lök
  • 2 burkar musslor (à ca 225 g)
  • 1 äggvita
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk dragon
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer