Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Musslans pasta

Musslans pasta är ett gott pastarecept med kort tillagningstid. Pastan innehåller läckra musslor, vitt vin, kajennpeppar och crème fraiche. Servera pastan med en tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
  2. Låt musslorna rinna av men spara spadet. Häll musselspad, vin och buljong i en kastrull. Låt koka upp.
  3. Vispa i crème fraiche och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Strimla persiljan. Låt pastan rinna av och vänd ner i såsen tillsammans med musslor och persilja. Servera pastan med en tomatsallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (t ex tagliatelle)
  • 1 burk musslor (à 425 g)
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 knippa bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?